back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα εισήχθη σήμερα το πρωί ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, για προληπτικούς λόγους μετά τη μόλυνσή του με κορωνοϊό. Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου “Ο πρώην ΠτΔ είναι εμβολιασμένος, ασυμπτωματικός, η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή και κρίθηκε από τον θεράποντα ιατρό του προληπτικά η ολιγοήμερη παρακολούθηση σε Νοσοκομειακό περιβάλλον, λόγω του ατομικού ιστορικού του ως ασθενής ΧΑΠ.

“Το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown παραμένει στο τραπέζι” δήλωσε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νικόλαος Τζανάκης. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 σημείωσε πως την επόμενη εβδομάδα μπορεί να φτάσουμε και τα 10.000 κρούσματα.

“Δεν πρέπει να αποκλείουμε το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown” δήλωσε και ο επιδημιολόγος, Τάκης Παναγιωτόπουλος. Μιλώντας επίσης στο σταθμό μας υπογράμμισε πως τα νέα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα μπορούσαν να ληφθούν επιπλέον ειδικότερα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης , η είσοδος από σήμερα σε όλους τους δημόσιους χώρους, τράπεζες, καταστήματα, κομμωτήρια, όπως και στους ανοικτούς χώρους εστίασης ή διασκέδασης. Οι μη εμβολιασμένοι θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ. Από την επίδειξη πιστοποιητικών εξαιρούνται μόνο τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και οι εκκλησίες. Επίσης, όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας, έχουν την υποχρέωση διενέργειας δύο διαγνωστικών τεστ εβδομαδιαίως, με δική τους επιβάρυνση.

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους μετά από έκρηξη σε βυτιοφόρο καυσίμων σε προάστιο της πρωτεύουσας της Σιέρα Λεόνε, Φριτάουν. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό υγείας της χώρας οι νεκροί είναι 99, ενώ αρκετοί τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν – δύο εκ των οποίων σοβαρά, αλλά νοσηλεύονται εκτός κινδύνου – σε επίθεση με μαχαίρι η οποία συνέβη νωρίτερα σήμερα στο τρένο που εκτελούσε τη διαδρομή Ρέγκενσμπουργκ – Νυρεμβέργη. Ο δράστης συνελήφθη. Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, πρόκειται για 27χρονο αραβικής καταγωγής, ο οποίος λέγεται ότι πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα και κάλεσε μάλιστα ο ίδιος σε βοήθεια μετά τις επιθέσεις. Παρόλα αυτά οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με το κίνητρό του.

Στην αθλητική επικαιρότητα…

Και για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ στις 5 και τέταρτο παίζουν ΟΦΗ-Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννινα- Παναιτωλικός και στις 7 και μισή Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ.

Και ο καιρός…

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά πυκνότερες στα ανατολικά και βόρεια τμήματα του νομού αναμένονται για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 23 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα