back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Εκτίμηση Τζανάκη στον Αθήνα 9.84 για 9.000 κρούσματα ημερησίως την ερχόμενη εβδομάδα

Διαβάστε επίσης

«Την επόμενη εβδομάδα μπορεί να φτάσουμε ημερησίως και τα 9.000 κρούσματα» εκτίμησε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Μαρία Παύλου ο καθηγητής πνευμονολογίας, διευθυντής πνευμονολογικής κλινικής νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης, Νικόλαος Τζανάκης, τονίζοντας ότι «το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown παραμένει στο τραπέζι»

«Το lock down πάντα πρέπει να είναι στο τραπέζι υπό την έννοια ότι είναι η έσχατη λύση, ελπίζω να μην φτάσουμε εκεί» τόνισε.   

Υπογράμμισε ότι δεν βρισκόμαστε ακόμα στη χειρότερη φάση της πανδημίας, ωστόσο από πλευράς διαγνώσεων βρισκόμαστε -είπε- στους μεγαλύτερους αριθμούς και αυτό όπως εξήγησε οφείλεται στα πάρα πολλά τεστ που κάνουμε.

«Είναι γεγονός ότι εφόσον ξεπερνάς τις 300.000 τεστ λογικό είναι να βρεις  πάρα πολλούς ασυμπτωματικούς. Από τα 9.000 κρούσματα οι 4.000 -5.000 θα είναι σε ανεμβολίαστους. Ιδιαίτερα σε περιοχές που η κάλυψη είναι χαμηλή, όπως στη Βόρεια Ελλάδα, θα πιεστεί το σύστημα. Σε περιοχές που ξεπερνά το 60% η εμβολιαστική κάλυψη το υγειονομικό σύστημα ναι μεν θα πιεστεί αλλά δεν θα φτάσει στο απροχώρητο»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα