back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ινδία: 11 ασθενείς με κορονοϊό νεκροί από φωτιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο

Διαβάστε επίσης

Φωτιά ξέσπασε στη μονάδα εντατικής θεραπείας ενός δημόσιου νοσοκομείου στην πόλη Αχμεντναγκάρ, στη δυτική Ινδία σήμερα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 11 άνθρωποι και να τραυματιστούν επτά.

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν ηλικίας άνω των 60 ετών.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης του κρατιδίου Ούντχαβ Τακεράι διέταξε τη διεξαγωγή μιας έρευνας για την πυρκαγιά και τις συνθήκες ασφαλείας στο νοσοκομείο, που βρίσκεται σε απόσταση 250 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα της πολιτείας Μουμπάι.

Πρόκειται για το τελευταίο κατά σειρά τέτοιο περιστατικό που καταγράφεται στη χώρα, έπειτα από μια σειρά πυρκαγιών, για τις οποίες οι αρχές αποδίδουν την ευθύνη σε βραχυκυκλώματα και έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους φέτος.

Οι αρχές ερευνούν τα αίτια της σημερινής φωτιάς, δήλωσε ο αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών της περιοχής Π. Ντ. Γκάνταλ, προσθέτοντας πως μόλις επτά από τους 17 ασθενείς που νοσηλεύονταν στην εντατική μπόρεσαν να διασωθούν από τις φλόγες.

«Δύο ασθενείς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και πέντε σε σταθερή», είπε ο Γκάνταλ στο Reuters.

Με μήνυμά του στο Twitter, ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε την οδύνη του για τους θανάτους και έδωσε συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, ενώ ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα