back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αυστρία: Ο καγκελάριος αναμένει πως τα αυστηρότερα μέτρα κατά της Covid-19 θα παραμείνουν σε ισχύ και μετά τα Χριστούγεννα

Διαβάστε επίσης

Τα πρόσφατα μέτρα που έλαβε η Αυστρία για να αντιμετωπίσει τη διασπορά του νέου κορονοϊού πιθανόν θα παραμείνουν σε ισχύ και κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δήλωσε ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ κι ενώ η χώρα ανακοίνωσε αριθμό ρεκόρ μολύνσεων.

Συγκεκριμένα, η Αυστρία ανακοίνωσε 9.943 νέες μολύνσεις σε διάστημα 24 ωρών χθες, ξεπερνώντας το προηγούμενο χειρότερο ημερήσιο απολογισμό της 13ης Νοεμβρίου του 2020, όταν είχαν καταγραφεί 9.586 κρούσματα.

Προκειμένου να αναχαιτίσει τη διασπορά, η κυβέρνηση γνωστοποίησε την Παρασκευή ότι θα απαγορεύει στους ανεμβολίαστους την είσοδο στα καφέ, τα εστιατόρια και τα κομμωτήρια, με το μέτρο να ισχύει από αύριο Δευτέρα.

Ο κανόνας ‘2G’, που απαιτεί την επίδειξη πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού ή ανάρρωσης, θα εφαρμοστεί επίσης στα ξενοδοχεία και τους κινηματογράφους και στις εκδηλώσεις άνω των 25 συμμετεχόντων.

Το 2G έχει πάρει το όνομά του από τις γερμανικές λέξεις που σημαίνουν «ανοσοποιημένος» και «αυτός που έχει αναρρώσει».

Στους χώρους εργασίας, εφαρμόζεται ο κανόνας 3G από την 1η Νοεμβρίου, κάτι που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει είτε να είναι εμβολιασμένοι είτε να έχουν αναρρώσει είτε να έχουν αρνητικό τεστ ( στα γερμανικά geimpft, genesen, getestet).

«Δεν θεωρώ ότι σε έξι εβδομάδες η κατάσταση θα είναι τέτοια που θα μπορούμε να πάρουμε πίσω τα μέτρα. Επομένως, θα κάνουμε πιθανόν 2G Χριστούγεννα», είπε ο Σάλενμπεργκ στην Kronen Zeitung, σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα.

«Το πιθανότερο θα έχουμε τα μέτρα 2G για τα Χριστούγεννα και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς», επισήμανε ο αντικαγκελάριος Βέρνερ Κόγκλερ στην εφημερίδα.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σήμερα μειώθηκε ελαφρά, στα 8.554, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Η Αυστρία, με πληθυσμό 8,9 εκατομμυρίων κατοίκων, μετρά συνολικά 883.887 κρούσματα COVID-19 και 11.502 θανάτους από την αρχή της πανδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα