back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Φ. Πλιάτσικας: ‘Οσες φορές έχω ανάγκη να το κάνω, θα το κάνω με μεγάλη χαρά, γιατί διαπιστώνω ότι τελικά δεν είμαι μόνο μουσικός

Διαβάστε επίσης

Από την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου και κάθε Τετάρτη, για λίγες παραστάσεις, ο Φίλιππος Πλιάτσικας ανεβαίνει στη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και παρουσιάζει την παράσταση “Mουσική για ένα βιβλίο” Μια μουσική παράσταση με επιλεγμένα αποσπάσματα από το νέο του βιβλίο με τίτλο «Ο Υπασπιστής του Αυτοκράτορα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Μια αφήγηση που την ακολουθούν τραγούδια και τραγούδια που τα ακολουθεί αφήγηση.

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Τασούλα Επτακοίλη διηγήθηκε το πως γεννήθηκε η ιδέα, ένα βιβλίο να γίνει μουσική παράσταση και αφηγηματικός λόγος μαζί.

«Πρίν στείλω το βιβλίο σε εκδοτικούς οίκους το είδαν  άνθρωποι της λογοτεχνίας. Στην κριτική τους είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό, το μυθιστόρημα αυτό θα μπορούσε να είναι οι εικόνες μιας πολύ καλής ταινίας, η περιγραφή δηλαδή έφερνε εύκολα εικόνες στο μυαλό του αναγνώστη. Έτσι ήρθα σε επαφή με τον σκηνοθέτη Κώστα Γάκη ο οποίος διάβασε το βιβλίο και μου είπε πως αυτό θα μπορούσε να μεταφερθεί σε σενάριο και κάποια στιγμή να γίνει θεατρική παράσταση. Πρίν όμως συμβεί αυτό αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια μουσική παράσταση ως προπομπό αυτής της διαδικασίας. Διαλέξαμε κάποια μικρά και σημαντικά αποσπάσματα του κειμένου τα οποία “μπλέξαμε”  με τραγούδια που ταιριάζουν. Αυτό κάναμε και το ονομάσαμε Μουσική για ένα βιβλίο»

Με το τραγούδι είπε ο Φίλιππος Πλιάτσικας «βρήκα τον τρόπο να μιλήσω και να πω πολλά πράγματα που συμβαίνουν μέσα μου. Τώρα όμως προέκυψε και αυτός ο τρόπος. ‘Οσες φορές θα έχω ανάγκη να το κάνω αυτό, θα το κάνω με μεγάλη χαρά, γιατί διαπιστώνω ότι τελικά δεν είμαι μόνο μουσικός»

Συμμετέχουν:
Η ηθοποιός Ιωάννα Παπακωνσταντίνου: τραγούδι, αφήγηση
Χάρης Μιχαηλίδης: Κιθάρα, τραγούδι
Φιλική Συμμετοχή με οπτικοακουστικά μέσα: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα