back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κυριακές για όλη την οικογένεια στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου από τον Δήμο Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν το παλιό εργοστάσιο φωταερίου μέσα από ένα συναρπαστικό θεατρικό δρώμενο κι ένα χριστουγεννιάτικο εικαστικό εργαστήριο

Κυριακές 14 & 21 Νοεμβρίου 2021

Και τον Νοέμβριο, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Γκάζι αφού η ομάδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου έχει σχεδιάσει για τις Κυριακές 14 και 21 Νοεμβρίου πρωτότυπες δραστηριότητες δημιουργικής μάθησης που θα λατρέψουν οι οικογένειες με παιδιά αλλά και οι ενήλικες επισκέπτες. Μικροί και μεγάλοι θα γνωρίσουν το παλιό εργοστάσιο που έδινε φως κι ενέργεια στην πρωτεύουσα για σχεδόν 130 χρόνια, μέσα από ένα ευφάνταστο διαδραστικό θεατρικό δρώμενο αλλά και ένα χριστουγεννιάτικο εικαστικό εργαστήρι.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, ένας… γκαζιέρης θα περιμένει ενήλικες και παιδιά από 9 ετών στην καρδιά του εργοστασίου, στους Παλαιούς Φούρνους, για να τους αφηγηθεί τις ιστορίες του με μοναδικό τρόπο. Μέσα από το αγαπημένο δρώμενο «Θεατρικές αφηγήσεις από έναν γκαζιέρη», οι θεατές ταξιδεύουν μέσα στη χρονοκάψουλα και γίνονται κομμάτι της ιστορίας ενός από τα πιο σημαντικά βιομηχανικά μνημεία της Αθήνας.

Ο Χρήστος Χριστόπουλος, ηθοποιός-ερμηνευτής από την ομάδα θεάτρου «Ανεμόμυλοι», μεταμορφώνεται σε εργάτη και παρουσιάζει, μέσα από τις δικές του βιωματικές εμπειρίες, την ιστορία και τη λειτουργία του εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας, τις συνθήκες εργασίας, τα μηχανήματα και τα εργαλεία του 19ου αιώνα, τις σχέσεις των εργαζομένων με τους εργοδότες, τη χρήση και την αξία του φωταερίου για την πρωτεύουσα και τους κατοίκους της, τη ζωή στη γειτονιά του Γκαζοχωρίου και όχι μόνο…

Το κείμενο που παρουσιάζεται περιλαμβάνει αποσπάσματα του μονόλογου «Στην αλλαγή του χρόνου» της συγγραφέως Αδαμαντίας Ξηρίδου, βραβευμένο με έπαινο ιστορικής/μουσειακής προσέγγισης στο διαγωνισμό «Το Θέατρο στο ΒΜΦ» το 2014, αλλά και προφορικές μαρτυρίες εργαζομένων στο εργοστάσιο και κατοίκων της περιοχής του Γκαζοχωρίου.

Μία Κυριακή μετά, στις 21 Νοεμβρίου, οι μικροί μας φίλοι 3-6 ετών θα έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στα Χριστούγεννα μέσα από το αγαπημένο εικαστικό εργαστήρι «Στον Πύργο του Εργοστασίου» που έρχεται σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτίρια του εργοστασίου με γιορτινή διάθεση αφού θα είναι… Christmas edition!

Τι χρώμα έχουν τα Χριστούγεννα στο παλιό εργοστάσιο; Πόσα φωτάκια χρειάζονται για να στολιστεί η πόλη; Η πιο αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων πλησιάζει και ήρθε η ώρα να στολίσουμε ολόκληρο το εργοστάσιο! Χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά, θα κατασκευάσουμε την πιο χριστουγεννιάτικη μακέτα, θα στολίσουμε με φώτα ολόκληρη την πόλη και, που ξέρεις, μπορεί και να χιονίσει!

Περισσότερες πληροφορίες: www.gasmuseum.gr

***Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται με προτεραιότητα την ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων. Σε αυτό το πλαίσιο, στις «Θεατρικές αφηγήσεις ενός γκαζιέρη», τα παιδιά από 4-11 ετών συμμετέχουν με self test 24 ωρών. Τα παιδιά 12+ και οι ενήλικες συμμετέχουν είτε με πιστοποιητικό νόσησης (6 μηνών), είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε με βεβαίωση αρνητικού PCR test (72 ωρών) ή Rapid test (48 ωρών). Στον «Πύργο του Εργοστασίου», τα παιδιά από 4-11 ετών συμμετέχουν με self test 24 ωρών. Οι ενήλικες συνοδοί πρέπει να προσκομίσουν είτε πιστοποιητικό νόσησης (6 μηνών), είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Πληροφορίες
Θεατρικές αφηγήσεις από έναν γκαζιέρη
Για ενήλικες και παιδιά από 9 ετών
Πότε: Κυριακή 14 Νοεμβρίου, ώρες: 12:00 & 13:00
Πού: Παλαιοί Φούρνοι
Είσοδος: 1€

Στον Πύργο του Εργοστασίου
Για παιδιά 3-6 ετών
Πότε: Κυριακή 21 Νοεμβρίου, ώρες: 11:00 & 12:00
Πού: INNOVATHENS
Συμμετοχή: 5€

Στην Τεχνόπολη ανακάλυψε ακόμα…

-Tην πρωτότυπη αισθητηριακή διαδρομή του ΒΜΦ και γνώρισε την ιστορία του παλιού εργοστασίου μέσα τις αισθήσεις σου…

-Το Industrial Gas Museum Shop στο Νέο Υδαταέριο όπου θα βρεις έργα Ελλήνων σχεδιαστών, διακοσμητικά, πρωτότυπα δώρα, αναμνηστικά και εκδόσεις για μικρούς και μεγάλους.

-Το Technopolis Café στο Παλαιό Υδαταέριο όπου θα απολαύσεις εκλεκτό καφέ, χυμό ή ποτό αλλά κι ένα ελαφρύ σνακ ή ένα πλούσιο γεύμα από ένα δημιουργικά ανανεωμένο μενού.

-Την ανακαινισμένη, υπερσύγχρονη και απόλυτα ασφαλή παιδική χαρά της Τεχνόπολης για ατέλειωτο παιχνίδι δίπλα στο Technopolis Café.

-Το Gym Park που σε προσκαλεί να ανακαλύψεις τη συναρπαστική εμπειρία της άθλησης σε εξωτερικό χώρο.

-Το Skywalk, έναν υπερσύγχρονο χώρο παιχνιδιού και διάδρασης για παιδιά κάθε ηλικίας που υπόσχεται μια ξεχωριστή εμπειρία… στον αέρα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα