back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κώστας Μπακογιάννης: Οι ηγέτες στην COP26 έχασαν το ραντεβού τους με την ιστορία

Διαβάστε επίσης

“Κατώτερους των περιστάσεων” χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης κάποιους αρχηγούς κρατών που συμμετείχαν στην σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα που πραγματοποιήθηκε στη Γλασκώβη, από τους ηγέτες της G20 καθώς δεν υπήρξαν δεσμεύσεις και μέτρα για την προστασία του κλίματος αλλά στην απόφαση τους δεν περιλαμβάνει καμία συγκεκριμένη αναφορά στο 2050-την καταληκτική ημερομηνία για την επίτευξη του στόχου μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων που παραβρέθηκε στην Γλασκώβη αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της Συνόδου τονίζοντας ότι οι “ηγέτες έχασαν δυστυχώς το ραντεβού τους με την ιστορίας”. Ωστόσο στην τοποθέτηση του ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε ότι σε αντίθεση με τους υπόλοιπους αρχηγούς κρατών οι ευρωπαίοι ηγέτες ξεχώρισαν με τις προτάσεις τους και τις θέσεις τους για την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και για την ανάκαμψη του κλίματος.

Τέλος ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι οι πόλεις και γενικά οι δήμαρχοι μπορούν να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στην όλη προσπάθεια για το κλίμα καθώς η Αυτοδιοίκηση μπορεί, όπως είπε, να κλείσει τα κενά που δημιουργεί η κεντρική εξουσία.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα