back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία – Εφιαλτικές προβλέψεις για τους επόμενους μήνες

Διαβάστε επίσης

Δραματική κατάσταση τη νύχτα που πέρασε στα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 7.335 νέες λοιμώξεις. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 65 ασθενείς, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς σε ΜΕΘ είναι 477.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 402 (84.28%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 75 (15.72%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 407 (ημερήσια μεταβολή +5.71%).

Κόλαση χαρακτήρισε την εφημερία ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ Γιάννης Πλαγιαννάκος, μιλώντας στο MEGA.

“Είχαμε πόλεμο. Σε όλες τις κλινικές έχουμε βάλει ράντζα στους διαδρόμους. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Η πολιτεία πρέπει να πάρει αποφάσεις. Θα έχουμε πρόβλημα μέσα στις επόμενες ημέρες», προειδοποίησε ο κ. Πλαγιαννάκος.

Τραγική η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα, όπου περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές της Covid-19 το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

«Μας ανησυχούν όλες οι περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα», τόνισε η Υφυπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στην ΕΡΤ3, επισημαίνοντας ότι από τα 580 κρεβάτια στις ΜΕΘ φτάσαμε τα 1.300, εκ των οποίων τα 600 διατίθενται σε ασθενείς covid και 500 εξ αυτών είναι γεμάτα. «Υπάρχει ακόμα περιθώριο στο σύστημα υγείας, εάν όμως συνεχίσουμε με 6.500 κρούσματα την ημέρα, θα υπάρξει μεγάλη πίεση» σημείωσε.

«Ο πόλεμος συνεχίζεται, ζούμε στιγμές του περσινού Νοέμβρη, φέτος ξεκινήσαμε πιο γρήγορα. Πολύ δύσκολη εφημερία το προσωπικό δεν αντέχει άλλο» ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Τσελέπης, κάνοντας λόγο για 70 εισαγωγές.

Στα Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας αναδιατάσσουν τις κλίνες από ήπια περιστατικά non covid σε περιστατικά Covid, με το πρόβλημα να εστιάζεται στις ΜΕΘ που είναι όλες γεμάτες και χρειάζεται να γίνονται καθημερινά διακομιδές στην Αθήνα.

Δραματική η κατάσταση και στο νοσοκομείο του Βόλου, όπου έξι άνθρωποι κατέληξαν σε ένα 24ωρο. Συνολικά νοσηλεύονται 110 ασθενείς με Covid. Από αυτούς οι 15 είναι διασωληνωμένοι, εκ των οποίων μόνο οι 10 σε κλίνες ΜΕΘ, ενώ το σύστημα παροχής οξυγόνου έχει ξεπεράσει τα όριά του και δεν επαρκεί για όλους.

«Aν τα μέτρα δεν υλοποιηθούν, η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει διλήμματα, με έσχατο το lockdown», προειδοποίησε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στην ΕΡΤ3. Ανέφερε ακόμη πως «ένας εμβολιασμός στην ηλικιακή ομάδα άνω των 50, μετράει όσο τρεις εμβολιασμοί στις νεότερες ηλικίες».

Newsroom Αθήνα 9.84, ertnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα