back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Λιθουανία κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Διαβάστε επίσης

Η Λιθουανία κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση της Τρίτης σύμφωνα το TASS.

Σύμφωνα με πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της 10ης Νοεμβρίου στη συνοριακή περιοχή, και σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από αυτήν, καθώς και στους χώρους φιλοξενίας μεταναστών από χώρες της Αφρικής και της Ασίας που διείσδυσαν στη Λιθουανία μέσω Λευκορωσίας.

«Η απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη την επιδείνωση της κατάστασης στη συνοριακή περιοχή, την υποβάλλουμε για έγκριση στο κοινοβούλιο», δήλωσε η πρωθυπουργός της Λιθουανίας, Ινγκρίντα Σιμονίτε.

Εν τω μεταξύ, συνομιλία με τον πρόεδρο της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα είχε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. «Τα σύνορα των κρατών μελών είναι σύνορα της ΕΕ», έγραψε στο Twitter ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του ο κ. Μισέλ σημειώνει:

«Συζήτησα με τον Γκιτάνας Ναουσέντα. Η χρήση ευάλωτων μεταναστών ως μέρος μιας υβριδικής επίθεσης είναι παραπάνω από περιφρόνηση. Η ΕΕ δεν θα δεχτεί καμία προσπάθεια εργαλειοποίησης των μεταναστών. Πλήρης αλληλεγγύη με τα κράτη μέλη της ΕΕ. Τα σύνορα των κρατών μελών είναι σύνορα της ΕΕ».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα