back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Iατροδικαστής: Από ισχαιμικό επεισόδιο μετά τον ξυλοδαρμό ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου

Διαβάστε επίσης

Αποτέλεσμα ισχαιμικού επεισοδίου συνέπεια των κακώσεων που δέχθηκε την ημέρα του ξυλοδαρμού στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος ήταν ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου έκανε σαφές ο ιατροδικαστής, Νίκος Καλογριάς, ο οποίος εξετάστηκε ως μάρτυρας την Τρίτη, στη δίκη για τον θάνατο του ακτιβιστή.

«Ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος έκανε ένα ισχαιμικό επεισόδιο από τις κακώσεις. Επίσης αποκλείστηκαν με τις εξετάσεις άλλοι μηχανισμοί που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτό», είπε ο μάρτυρας προσθέτοντας ότι «έχω ξαναδεί με έναν ξυλοδαρμό κάποιος να κάνει ισχαιμικό και να καταλήξει, δεν είναι όμως συχνό. Δεν διαπιστώσαμε άλλη παθολογία».

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης του μάρτυρα οι συνήγοροι υπεράσπισης επιχείρησαν να αφήσουν αμφιβολίες γύρω από τους λόγους που ο 33χρονος υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο, υποστηρίζοντας πως ο μηχανισμός έντονου οργανικού στρες που αναφέρεται στην ιατροδικαστική έκθεση, αποτελεί πιθανολόγηση και όχι βεβαιότητα.

Μάλιστα, ο μάρτυρας -όταν έγινε προσπάθεια να εξακριβωθεί αν ένα φάρμακο που εντοπίστηκε στον οργανισμό του Ζακ Κωστόπουλου, μπορούσε να συνδέεται με το θάνατο του- έφτασε στο σημείο να επισημαίνει: «Είναι σαν να λέμε ότι ένας άνθρωπος πέθανε σε τροχαίο και επειδή βρέθηκε ασπιρίνη, θα αποδώσουμε το θάνατο στην ασπιρίνη. Από την τοξικολογική έκθεση φάνηκε ότι ήταν μία κανονική δόση».

Ο ιατροδικαστής απαντώντας και στις ερωτήσεις των υπερασπιστών επανέλαβε ότι ο 33χρονος δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας που να σχετίζεται με το θάνατο του, καθώς και ότι έχουν ελεγχθεί όλα τα πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτόν.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, Ελένη, σε δηλώσεις της τόνισε ότι «ο ισχυρισμός της υπεράσπισης δολοφόνων ήταν πως ο Ζαχαρίας ήταν βαριά άρρωστος και ότι έτυχε να πεθάνει στο πεζοδρόμιο της οδού Γλάδστωνος και πως αν παίρνετε παυσίπονο μπορεί να πεθάνετε».

Από την πλευρά τους οι δύο δικηγόροι της οικογένειας του 33χρονου ακτιβιστή τόνισαν ότι η αιτία του θανάτου του οφείλεται σε όλα τα χτυπήματα που δέχθηκε. «Κατέρρευσε η προσπάθεια της υπεράσπισης ότι δεν κατέληξε από τα χτυπήματα αλλά από ένα ισχαιμικό επεισόδιο που κατά τύχη συνέβη εκείνη την ημέρα», είπε η δικηγόρος της οικογένειας, Άννυ Παπαρρούσου.

«Μας είπε ότι δεν υπάρχει άλλο στοιχείο για τη θανάτωση του Ζακ Κωστόπουλου παρά μόνο τα χτυπήματα» τόνισε με τη σειρά της η δεύτερη δικηγόρος της οικογένειας, Κλειώ Παπαπαντολέων.

Αντίθετα, η δικηγόρος των αστυνομικών, Εβίτα Βαρελά, επισήμανε ότι ο ιατροδικαστής δεν μπόρεσε να συσχετίσει τα τραύματα με καμία από τις δράσεις των κατηγορουμένων.

Η εξέταση του μάρτυρα ολοκληρώθηκε και η δίκη συνεχίζεται την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα