back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συμμορία ανηλίκων στο κέντρο της Αθήνας εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία

Διαβάστε επίσης

Ο 17χρονος αρχηγός και άλλα δύο μέλη συμμορίας ανηλίκων 15 και 16 ετών συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα ταυτοποιήθηκαν επιπλέον τέσσερα μέλη της συμμορίας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορίας), απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, ληστείας κατά συναυτουργία, απόπειρας πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί οπλών. Επιπλέον ο 15χρονος και ο 16χρονος κατηγορούνται για απείθεια.

Η συμμορία δρούσε κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, των Σεπολίων και του Κολωνού.

Είχαν συγκεκριμένη ονομασία και συγκεκριμένη δομή, στην κορυφή της οποίας, ως αρχηγικό στέλεχος και οργανωτής επιθέσεων, ήταν ο 17χρονος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία κάθε επίθεση είχε στόχο τόσο την αφαίρεση προσωπικών αντικειμένων των παθόντων όσο και την επίδειξη ισχύος και ανωτερότητας, είτε με την πρόκληση σωματικών βλαβών είτε με την αφαίρεση της ένδυσης.

Μέσω ομαδικής συνομιλίας σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, οργανώνονταν οι επιθέσεις και καθορίζονταν οι κινήσεις του κάθε μέλους (προπαρασκευαστικές ενέργειες, κλπ).

Οι επιθέσεις τους βασίζονταν πάντα στην αριθμητική τους υπεροχή, προκειμένου να εξασφαλιστεί το αποτέλεσμα τους, ενώ έφεραν πάνω τους πλήθος αιχμηρών αντικειμένων, πράγμα που καθιστούσε τη δράση τους άκρως επικίνδυνη.

Επιπρόσθετα και για λόγους επίδειξης δύναμης της συμμορίας, κατέγραφαν βιντεοληπτικά τις περισσότερες επιθέσεις τους.

Από την προανακριτική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση τους σε:

  • Επίθεση – απόπειρα ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε σε σχολικό συγκρότημα στο κέντρο της Αθήνας, σε βάρος δύο (2) ανηλίκων κατά την οποία τραυματίσθηκε σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο ένας εξ αυτών,
  • περίπτωση ληστείας,
  • 3 περιπτώσεις επιθέσεων σε βάρος ανήλικων, κάποιες εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν στον εσωτερικό χώρο σχολικών συγκροτημάτων

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα