back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΚΙΝΑΛ: Μετ’ εμποδίων οι συζητήσεις για τη διεξαγωγή debate μεταξύ των υποψηφίων προέδρων

Διαβάστε επίσης

Αναβλήθηκε η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΚΙΝΑΛ με φόντο τις αποκλίσεις που διατυπώνονται για τη διεξαγωγή debate μεταξύ των υποψηφίων προέδρων με σημείο αιχμής τις θεματικές ενότητες,το περιεχόμενο τους αλλά και τεχνικής φύσης ζητήματα όπως πχ η διεξαγωγή τους και μέσω zoom.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκ των έξι υποψηφίων οι 5 συμφωνούν για τη διεξαγωγή debate κατά τα πρότυπα του 2017 δηλαδή 2+1 τηλεμαχίες με την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου να επιμένει στην πρότασή για τρία θεματικά debates, με στόχο «έναν σοβαρό διάλογο» και όχι ένα «debate-reality show» όπως ανέφερε σε δήλωση του. O κ. Παπανδρέου μάλιστα άφησε αιχμές για «έξωθεν παρεμβάσεις που αφορούν στην αυτόνομη πορεία του κινήματός μας». Εν μέσω όλων αυτών η σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ δεν πραγματοποιήθηκε ενώ δεν αποκλείεται να επανέλθει αύριο.

Συνεχίζεται την ίδια ώρα η προεκλογική δραστηριότητα των υποψηφίων προέδρων.

Από την Αχαΐα όπου βρέθηκε σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον πατριωτικό χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ λέγοντας «αυτό το κόμμα ήταν, είναι και θα είναι πατριωτικό. Στα χνάρια αυτά θα βαδίσουμε. Πατρίδα και οικονομία, οικονομία και κοινωνία, κοινωνία και σοσιαλδημοκρατία. Αυτή είναι η ζεύξη».

Εν τω μεταξύ, στο πλευρό του κ.Λοβέρδου τάσσονται 85 πρώην Βουλευτές και Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ο υποψήφιος πρόεδρος είχε προσφάτως την πρώτη συνάντηση πολιτικής επικοινωνίας με δεκαεπτά από αυτούς στο Μεταξουργείο ενώ θα ακολουθήσουν ανάλογες συναντήσεις και με τους υπόλοιπους πολιτικούς.

«Θέλω τον πρόεδρο της παράταξης να τον εκλέξουν άνθρωποι που πιστεύουν ιδεολογικά στον χώρο μας και όχι τρίτες δυνάμεις που ανήκουν κατά συνείδηση στη ΝΔ ή στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί όποιος περνάει απέξω, ψήφισε και θα ξαναψηφίσει ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, να θέλει να επηρεάσει το ποιος εκλέγεται πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης. Είναι αδιανόητο και δείχνει έλλειψη πολιτικού πολιτισμού κάποιοι να κινητοποιούν τέτοιες δυνάμεις» τόνισε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ο Νίκος Ανδρουλάκης. Κληθείς να σχολιάσει το θέμα της διεξαγωγής debate και την πρόταση του πρώην Πρωθυπουργού να διεξαχθούν με τη χρήση διαδικτύου και απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι «αυτό το μοντέλο δεν είναι ντιμπέιτ, είναι παράλληλοι μονόλογοι. . Αύριο ο κ. Ανδρουλάκης θα επισκεφθεί την Κομοτηνή όπου το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου ενώ το βράδυ θα μιλήσει στην Ξάνθη.

Ο Παύλος Γερουλάνος επισκεπτόμενος τη Λαμία παρουσίασε την πολιτική του πρόταση για την αναγέννηση της χώρας με έμφαση στην ανάδειξη του αναξιοποίητου πλούτου.Αναχωρώντας στη συνέχεια για την Εύβοια όπου επίσης είναι προγραμματισμένη ομιλία, ο κ. Γερουλάνος τόνισε : “Πιστεύω πολύ στη δύναμη της τοπικής κοινωνίας.
Εκεί είναι η πείρα, εκεί είναι η γνώση, εκεί μπορούν να αντιμετωπίζονται και να λύνονται τα περισσότερα προβλήματά μας. Και όχι από τα υπουργικά γραφεία»

Είμαι εδώ για να ενώσω, να ανανεώσω και δημιουργήσω το κίνημα της νέας εποχής με συμμετοχή των καθημερινών ανθρώπων, τόνισε -στο πλαίσιο συνέντευξης -ο Παύλος Χρηστίδης. Η παράταξη μας -πρόσθεσε-πρέπει να γίνει κίνημα ξανά και να αναπτυχθεί με βάση τις προκλήσεις του αύριο. Τα αιτήματα της προόδου σήμερα θέλουν ρήξεις με τη στασιμότητα. Ως πότε το 25% της ελληνικής κοινωνίας θα ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και η πλειοψηφία των πολιτικών θα αδιαφορεί, αναρωτήθηκε ο κ. Χρηστίδης.

“Το στοίχημα για τη χώρα είναι αν θα ανασυγκροτηθεί η δημοκρατική παράταξη.η οποία είναι αυτή που άλλαξε τη μοίρα της χώρας. Εκτός από την Αριστερά υπάρχει σημαντικό κομμάτι ψηφοφόρων μας που έφυγε προς τα δεξιά. Αυτό που επιθυμούμε είναι να επιστρέψουν κρίσιμες και χρήσιμες δυνάμεις για τη δημοκρατική παράταξη”. Αυτό δήλωσε ο Χάρης Καστανίδης μιλώντας στον Α9. 84 και τη μεσημβρινή ενημέρωση. Αναφερόμενος στο θέμα των συμβόλων του ΠΑΣΟΚ και των ακρωνυμίων ο κ. Καστανίδης απάντησε με τη φράση του Μιτεράν ότι η πολιτική είναι η διαχείριση των συμβόλων λέγοντας χαρακτηριστικά πως το όνομα που σε απογείωσε δεν το κρατάς στο περιθώριο. Επεσήμανε μάλιστα πως τα ζητήματα αυτά θα τα θέσει στο Συνέδριο του κόμματος την Άνοιξη.

«Θα είναι κρίμα να μη γίνουν οι τηλεοπτικές συζητήσεις μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών του Κινήματος Αλλαγής. Για να διευκολύνω: Ό,τι θέλουν οι συνυποψήφιοι φίλοι, όσες συζητήσεις θέλουν, με όποιον τρόπο θέλουν και για όσα θέματα θέλουν», σχολιάζει μέσω twitter ο κ. Καστανίδης στον απόηχο του θέματος που έχει ανακύψει για τη διεξαγωγή ή μη τηλεμαχίας.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα