back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο Παγκράτι ο πρώτος δημόσιος Ιαπωνικός Κήπος στην Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Ο Δήμος Αθηναίων δημιούργησε τον πρώτο δημόσιο Ιαπωνικό Κήπο στην Ελλάδα στο πάρκο Νηρηίδων στο Παγκράτι, πίσω ακριβώς από το κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης. Τα εγκαίνια του Ιαπωνικού Κήπου πραγματοποιήθηκαν χθες από τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, παρουσία του Πρέσβη της Ιαπωνίας Yasunori Nakayama και άλλων επισήμων.

Ο κήπος δημιουργήθηκε με την ευγενική χορηγία της JT International Hellas μέσω του προγράμματος Υιοθέτησε την Πόλη σου. Ο Ιαπωνικός Κήπος περικλείεται από τις οδούς Μιχαλακοπούλου, Νηρηίδων και Λεωφόρου Βασιλέως Αλεξάνδρου.

Το πάρκο δημιουργήθηκε υπό την αιγίδα της Ιαπωνικής Πρεσβείας και έχει έκταση 4.000 τ.μ. Πρόκειται για μια διαδικασία που ακολούθησε την τυπολογία και τους συμβολισμούς που οφείλει να έχει στον σχεδιασμό του ένας ιαπωνικός κήπος, με κουλτούρα και παράδοση περίπου 2.000 ετών.

Επί μέρους θεματικοί χώροι παραπέμπουν σε διάφορα χαρακτηριστικά της ιαπωνικής κουλτούρας, φιλοσοφίας και ιστορίας. Επιπλέον, στο πάρκο φυτεύτηκαν 40 νέα δέντρα, 3000 νέοι θάμνοι, αποκαταστάθηκε το σύστημα ύδρευσης, αφαιρέθηκαν περισσότερα από 170 κυβικά μέτρα μπετόν από τα κράσπεδα που υπήρχαν στο εσωτερικό του πάρκου. Προστέθηκαν επίσης 350 κυβικά μέτρα γόνιμου οργανικού εδάφους.

Ο επισκέπτης περπατώντας στο πάρκο μπορεί να απολαύσει διαφορά ειδικά στοιχεία όπως ο ξερός χείμαρρος που παραπέμπει στους ποταμούς που διασχίζουν τα ηφαιστειογενή βουνά της Ιαπωνίας και καταλήγουν σε μικρές λιμνούλες, το πεύκο του καλωσορίσματος με ένα γρανιτένιο καθιστικό, τεχνητούς λόφους προς την πλευρά του δρόμου της Μιχαλακοπούλου για ηχομόνωση που έχουν φυτευτεί δασικά πεύκα, πέργκολες με γλυσίνες ( είδος ιαπωνικού ανθοφόρου φυτού).

Στην Βόρεια πλευρά του πάρκου, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τις διαφορετικές υφές και τα χρώματα των ιαπωνικών γιασεμιών, καθώς και τις ανθοκερασιές που δίνουν το περίφημο ιαπωνικό «cherry blossom».

 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΡΕΛΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα