back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ. Γεωργαντάς: Κλείνονται καθημερινά 30.000 ραντεβού για την χορήγηση της πρώτης δόσης

Διαβάστε επίσης

«”Είμαστε περίπου στα 30.000 ραντεβού καθημερινά για την χορήγηση πρώτης δόσης, αριθμοί που θυμίζουν τις μέρες Ιουνίου. Αν συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός θα δημιουργήσουμε νέο κύμα και αισιοδοξία. Σημαντικό είναι ότι σπεύδουν όλες οι ηλικίες, με μεγαλύτερη κινητικότητα στις ηλικίες 24-70 ετών και στις πρώτες περιφέρειες να είναι οι τρεις της Μακεδονίας, Κεντρική, Ανατολική και Δυτική που δέχονται και την μεγαλύτερη πίεση από την πανδημία δείχνοντας πως ο κόσμος έχει θορυβηθεί βλέποντας και την αναλογία στις ΜΕΘ» Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.
Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι «κατά πάσα πιθανότητα στη Σύνοδο των υπουργών Υγείας της ΕΕ – αρχές Δεκεμβρίου- αναμένεται να υπάρξει κοινό πλαίσιο σχετικά με την υποχρεωτικότητα της τρίτης δόσης καθώς είναι βέβαιο από την επιστημονική κοινότητα ότι κάθε εμβόλιο έχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προστασίας και η μετάλλαξη έχει φέρει νέα δεδομένα συνεπώς θα πρέπει κάποια στιγμή να μπει κάποιος περιορισμός». Πρόσθεσε δε πως αυτή η συζήτηση έχει ανοίξει σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς από τη στιγμή που υπάρχει το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό τυχόν κατακερματισμός αποφάσεων θα ανοίξει σοβαρά ζητήματα.
Τέλος αναφερόμενος στην κινητικότητα των ανηλίκων και αν θα ισχύει η σχολική κάρτα ο κ. Γεωργαντάς επεσήμανε πως αυτό αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργείου Υγείας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εκτίμησε ωστόσο πως από τη στιγμή που η σχολική κάρτα επιβεβαιώνει τη διενέργεια self tet θα μπορούσε για το συγκεκριμένο 24ωρο να έχει ισχύ η κάρτα και για άλλες δραστηριότητες: «θεωρώ πως σύντομα θα υπάρξει αποσαφήνιση από τα συναρμόδια υπουργεία».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα