back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κινητοποιήσεις στην εστίαση: Κλείνουν τα καταστήματα στις 16 Νοεμβρίου

Διαβάστε επίσης

Την ερχόμενη Τρίτη, 16 Νοεμβρίου, οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις κλείνοντας τα καταστήματά τους σε όλη τη χώρα, τονίζοντας ότι ή εστίαση έφτασε στα όριά της.

«Πρόκειται για μια συμβολική διαμαρτυρία με στόχο να επικοινωνήσουμε το θέμα της οικονομικής επιβίωσης των επιχειρήσεών μας και την διατήρηση των θέσεων εργασίας», αναφέρει στον Αθήνα 9.84, ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων & Συναφών Αττικής (Ε.Ε.Ε.Σ.Α) Ιωάννης Δαβερώνης. Δεν αντιδρούμε για τα υγειονομικά πρωτόκολλα καθώς θεωρούμε πως είναι υποχρέωση μας να βάλουμε πλάτη στην προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας αλλά ζητάμε από την κυβέρνηση την ανάλογη οικονομική στήριξη καθώς η επισκεψιμότητα στην εστίαση έχει μειωθεί λόγω των μέτρων».

Τα αιτήματα

  • Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών.
  • Συνέχιση της επιδότησης ενοικίου.
  • Επαναφορά του μέτρου αναστολή των συμβάσεων εργασίας.
  • Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.
  • Μείωση του ΦΠΑ στο 6%.
  • Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων, και
  • Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.
Διαμαρτυρία καταστηματαρχών εστίασης στην Πάτρα, Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

«Η Ένωση Εστιατορίων & Συναφών Αττικής όσον αφορά τις επιστρεπτέες προκαταβολές έχει προτείνει για τις μικρές και οικογενειακές επιχειρήσεις που έλαβαν ποσά έως 20.000 ευρώ να μήν τα επιστρέψουν ενώ για τις οι υπόλοιπες να βρεθεί ένας τρόπος διευκόλυνσης της επιστροφής αυτών των χρημάτων» συμπληρώνει ο κ. Δαβερώνης. «Παράλληλα προτείνουμε να βγουν προγράμματα ΕΣΠΑ στοχευμένα για την εστίαση καθώς και σε αυτούς του είδους τις επιδοτήσεις αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Να μπορούν οι επαγγελματίες να συμμετέχουν σε αυτά και όχι να κάνουν αιτήσεις και να απορρίπτονται από τους αρμόδιους φορείς».

«Η κατάσταση με τα νέα μέτρα είναι δύσκολη. Πρέπει να απασχολούνται με τον έλεγχο οι υπάλληλοι παράλληλα με τα καθήκοντά τους. Τα πρόστιμα είναι πολύ μεγάλα και πιστεύουμε ότι δεν θα έπρεπε να επιβάλλονται στους καταστηματάρχες», επισημαίνει ο κ. Δαβερώνης.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα