back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ψηφίζεται ο νέος Ποινικός Κώδικας – Διαφοροποίηση Α. Λοβέρδου από τη γραμμή ΚΙΝΑΛ

Διαβάστε επίσης

Ψηφίζεται απόψε το νομοσχέδιο για τους ποινικές κώδικες που προβλέπει αυστηροποίηση των ποινών για την βαριά εγκληματικότητα και τα αδικήματα γενετήσιας ελευθερίας.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφίσει η ΝΔ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Μέρα 25 και Ελληνική Λύση καταψηφίζουν. Την ίδια ώρα, αναταράξεις στο ΚΙΝΑΛ προκαλεί η τελική στάση του κόμματος στην αποψινή ψηφοφορία.

Η θέση του ΚΙΝΑΝ, όπως εκφράστηκε τόσο από τον Γραμματέα του κόμματος Βασίλη Κεγκέρογλο όσο και πριν από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Κώστα Σκανδαλίδη είναι «παρών επί της αρχής» και «ναι» σε αρκετά άρθρα.

«Ψηφίζουμε τις διατάξεις για την αυστηροποίηση των σεξουαλικών εγκλημάτων αλλά λέμε «όχι» στην γενική αυστηροποίηση των ποινών που σχετίζεται μόνο με θέματα επικαιρότητας», είπε ο κ. Σκανδαλίδης.

Από την κεντρική γραμμή διαφοροποιήθηκε ωστόσο από το βήμα της Ολομέλειας λίγο νωρίτερα ο Ανδρέας Λοβέρδος, ένας εκ των υποψηφίων για την ηγεσία του κινήματος, δηλώνοντας ότι θα ψηφίσει ναι επί της αρχής και στα περισσότερα άρθρα, τασσόμενος μάλιστα θετικά και στην τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ να ενταχθεί ο όρος γυναικοκτονία στον Ποινικό Κώδικα. Όπως έγινε γνωστό παραιτήθηκε από εισηγήτρια, συμφωνώντας με τη γραμμή Λοβέρδου και η Νάντια Γιαννακοπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Γιαννακοπούλου εξέφρασε έντονη δυσφορία ότι το κόμμα την «άδειασε» γιατί ενώ η αρχική στάση ήταν υπέρ επί της αρχής, μετά άλλαξε, ότι το κόμμα στέλνει θολά μηνύματα και μάλιστα για ευαίσθητα θέματα όπως είναι τα ειδεχθή εγκλήματα. Η κ. Γιαννακοπουλου έχει στείλει και επιστολή στον διευθυντή της ΚΟ κ. Μάτζο ότι είναι θέμα αρχών κα.

Για σπέκουλα και προπαγάνδα που θέλει να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες αρχές έκανε λόγο ο Βασίλης Κεγκέρογλου, τονίζοντας ότι λέμε «παρών» γιατί δεν είναι ενιαία η αρχή του νομοσχεδίου και πως δεν συμφωνούμε με την πολιτική της κυβέρνησης ότι μόνο η αυστηροποίηση φέρνει αποτελέσματα. Επεσήμανε δε ότι σε συγκεκριμένα άρθρα όπως στην αυστηροποίηση βιασμών ανηλίκων το ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσει ναι.

Newsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα