back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χατζηδάκης: Δεν χαρίζουμε την ευαισθησία για το περιβάλλον ούτε στον κ. Τσίπρα ούτε σε κανέναν

Διαβάστε επίσης

“Ηχηρή απάντηση στην εμπαθή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ”, χαρακτήρισε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Εργασίας και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, την βελτίωση της θέσης που κατέχει η χώρα μας στη διεθνή κατάταξη ως προς τον Δείκτη Κλιματικών Επιδόσεων, σύμφωνα με την έκθεση του Ινστιτούτου Germanwatch.

Η Ελλάδα, βρίσκεται φέτος στην 24η θέση μεταξύ 64 χωρών (από 34η πέρυσι) και κατατάσσεται πλέον στο μέσο του πίνακα, σε μια χρονιά που η θέση τής Ευρωπαϊκής Ένωσης ως σύνολο υποχώρησε κατά 6 βαθμίδες

“Δεν χαρίζουμε την ευαισθησία για το περιβάλλον ούτε στον κ. Τσίπρα ούτε σε κανέναν κατ’ επάγγελμα ”υπερασπιστή” του περιβάλλοντος”, επισήμανε ο Κωστής Χατζηδάκης, προσθέτοντας ότι έχουν υπάρξει λάθη και παραλήψεις με την κυβέρνηση να είναι ανοιχτή στην καλόπιστη κριτική, “αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα συμβιβαστούμε με το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ”.

Σημειώνεται ότι τα κριτήρια που εξετάζονται για την κατάταξη των χωρών είναι: εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, ανανεώσιμες πηγές, ενεργειακή απόδοση και κλιματική πολιτική. Οι συντάκτες της έκθεσης θεωρούν ότι καμία χώρα δεν κατάφερε ικανοποιητικές επιδόσεις σε όλους τους τομείς και για το λόγο αυτό άφησαν κενές τις τρεις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Τις καλύτερες επιδόσεις πέτυχαν τρεις Σκανδιναβικές χώρες (Δανία, Σουηδία, Νορβηγία) ενώ στις τρεις τελευταίες θέσεις βρίσκονται πετρελαιοπαραγωγές χώρες: Ιράν, Σαουδική Αραβία και Καζακστάν.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα