back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δήμος Αθηναίων: Ο εξοπλισμός καθαριότητας εκσυγχρονίζεται

Διαβάστε επίσης

Η μαραθώνια προσπάθεια να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο καθαρίζεται η πόλη συνεχίζεται με την ίδια ένταση. Η εικόνα της Αθήνας σταδιακά βελτιώνεται και η καθαριότητα έχει περάσει πλέον σε μια νέα εποχή, όπου ο «απαρχαιωμένος» και μη λειτουργικός εξοπλισμός αντικαθίσταται με σύγχρονα, τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, τα οποία επιτρέπουν στους εργαζόμενους να φροντίζουν το κέντρο και τις γειτονιές της πρωτεύουσας με πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Σήμερα, η Αθήνα κάνει ακόμη ένα μεγάλο βήμα στην ανανέωση του εξοπλισμού της, ενισχύοντας τη Διεύθυνση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης με 250 χειραμαξίδια οδοκαθαριστών.

Για πρώτη φορά, μετά από 20 χρόνια, οι 494 εργαζόμενοι του οδοκαθαρισμού, εκ των οποίων 357 είναι γυναίκες, θα μπορούν πλέον να κάνουν την δουλειά τους ευκολότερα, μειώνοντας παράλληλα σημαντικά τον χρόνο που απαιτείται για να καθαριστεί η πόλη.

Μέχρι στιγμής, οι άνθρωποι αυτοί επιχειρούσαν σε καθημερινή βάση με τον διαθέσιμο εξοπλισμό (σκούπα, φαράσι και μεγάλες σακούλες απορριμμάτων) να συλλέξουν τα πάσης φύσεως απορρίμματα από τους δρόμους, τα πεζοδρόμια και τις πλατείες. Κάθε φορά που οι σακούλες γέμιζαν, έπρεπε να τις κρατούν στα χέρια τους και παρά το μεγάλο βάρος, να τις σέρνουν στο δρόμο μέχρι να βρουν τον πλησιέστερο κάδο.

Η διαδικασία αυτή, που έκανε το έργο τους εξαιρετικά επίπονο και χρονοβόρο, αναβαθμίζεται και απλοποιείται με τα νέα εύχρηστα χειραμαξίδια οδοκαθαρισμού.

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά τους είναι ότι διαθέτουν τρεις τροχούς κύλισης, είναι χειροκίνητα, ελαφριά (28 κιλά), ενώ έχουν ενσωματατωμένο μεγάλο κάδο απορριμμάτων 80 λίτρων. Είναι επιψευδαργυρωμένα, έχουν υψηλή αντοχή στην διάβρωση και είναι ιδιαιτέρως ανθεκτικά στην σήψη και απρόσβλητα από οξέα και χημικές ουσίες, καθώς και από την υπεριώδη ακτινοβολία. Παράλληλα, η υψηλής ποιότητας κατασκευή τους τα «θωρακίζει» από τις ακραίες καιρικές συνθήκες και τις θερμοκρασιακές μεταβολές. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η αντοχή που απαιτείται, ώστε τα χειραμαξίδια να μην φθείρονται στο χρόνο, αλλά και από τη διαρκή χρήση τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα