back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στην Συμβουλευτική Ομάδα Υψηλού Επιπέδου συμπεριελήφθη η Νίκη Κεραμέως

Διαβάστε επίσης

Στην Συμβουλευτική Ομάδα Υψηλού Επιπέδου (High Level Advisory Group) για τον 4.7 Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, συμπεριελήφθη η Νίκη Κεραμέως όπως γνωστοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής το υπουργείο Παιδείας.

Η συγκεκριμένη Ομάδα ξεκίνησε τις εργασίες της το Δεκέμβριο του 2020, ως μία διεθνής πρωτοβουλία που προάγει τη συνεργασία μεταξύ ηγετών, ακαδημαϊκών, οργανώσεων πολιτών και επιχειρήσεων, προκειμένου να επιταχύνει την επίτευξη του στόχου 4.7 παγκοσμίως. Ο στόχος αυτός επιδιώκει ως το 2030 τη διασφάλιση ότι όλοι οι εκπαιδευόμενοι θα αποκτήσουν τη γνώση και θα καλλιεργήσουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, μέσω, μεταξύ άλλων, της εκπαίδευσης για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τον βιώσιμο τρόπο ζωής, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα των φύλων, της προαγωγής της κουλτούρας της ειρήνης και της μη-βίας, της ταυτότητας του παγκόσμιου πολίτη, καθώς και μέσω της αναγνώρισης της πολιτιστικής ποικιλομορφίας και της συμβολής του πολιτισμού στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η εκπαίδευση στην Ελλάδα, με τα βραβευμένα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο Εργαστήρια Δεξιοτήτων, αναγνωρίστηκε ότι κινείται δυναμικά σε αυτή την κατεύθυνση, εξασφαλίζοντας στα παιδιά της χώρας όλα αυτά τα εφόδια που τους είναι απαραίτητα για να αποτελέσουν ενεργούς, υπεύθυνους πολίτες του κόσμου. Η κ. Κεραμέως περιλήφθηκε στην εν λόγω επιτροπή κατόπιν πρότασης της Stefania Giannini, Αναπληρώτριας Γενικής Διευθύντριας της UNESCO, αρμόδιας για θέματα εκπαίδευσης, και του Καθηγητή Jeffrey Sachs, Προέδρου του Δικτύου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Αειφόρο Ανάπτυξη (SDSN).

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα