back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μ. Ντράγκι: Οι συνεχείς αφίξεις μεταναστών στην Ιταλία δημιουργούν μια αφόρητη κατάσταση

Διαβάστε επίσης

Μετά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης για την Λιβύη στο Παρίσι, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι αναφέρθηκε στις μεταναστευτικές ροές, από την βορειοαφρικανική αυτή χώρα προς την Ιταλία.

«Οι συνεχείς αφίξεις μεταναστών στην Ιταλία δημιουργούν μια αφόρητη κατάσταση, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να πετύχει μια συμφωνία σε ότι αφορά το μέτωπο αυτό», τόνισε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

«Πρέπει να καταφέρουμε να κάνουμε μεγαλύτερες επενδύσεις στην Λιβύη, να ξοδέψουμε περισσότερα χρήματα για να δημιουργήσουμε πιο ανθρώπινες συνθήκες σε ό,τι αφορά την μετανάστευση, η οποία συχνά δεν ξεκινά από την Λιβύη αλλά από κοντινές χώρες», πρόσθεσε ο Ντράγκι.

Παράλληλα, τόνισε ότι «είναι σημαντικό στις 24 Δεκεμβρίου να διεξαχθούν μαζί οι λιβυκές βουλευτικές και προεδρικές εκλογές, αλλά για να συμβεί αυτό, χρειάζεται εκλογικός νόμος». Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης ευχήθηκε να εξασφαλισθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση και διαπίστωσε ότι «η παρουσία των Μοχάμεντ Μένφι και Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά στο Παρίσι, αποδεικνύει ότι είναι έτοιμοι να συνεργαστούν, ενόψει πολυσύνθετων γεγονότων, τα οποία θεωρούμε ότι θα εξελιχθούν με τον καλύτερο τρόπο, υπέρ της Λιβύης».

Ο Μάριο Ντράγκι, τέλος, αναφέρθηκε και στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για μια υπόθεση η οποία πρέπει να αντιμετωπισθεί, με την προσπάθεια και συμβολή όλων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα