back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

Διαβάστε επίσης

Περίπου κατά μια ποσοστιαία μονάδα θα αναθεωρήσει το υπουργείο Οικονομικών τον εκτιμώμενο για φέτος ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας ανεβάζοντας τον πήχη στην περιοχή του 7% (από 6,1% που προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού).

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1,ανέφερε ότι στο τελικό κείμενο του Κρατικού Προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στη Βουλή στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας ο φετινός ρυθμός ανάπτυξης θα κινείται στην περιοχή των φθινοπωρινών εκτιμήσεων της Κομισιόν, που ήταν 7,1%.

Όσον αφορά νέα μέτρα ελάφρυνσης λόγω της αναθεώρησης, επί τω βελτίω, του ΑΕΠ επανέλαβε ότι θα εξαρτηθούν από τα δημοσιονομικά περιθώρια του Προυπολογισμού. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι πιθανώς θα υπάρχει μια επιπλέον παροχή αλλά θα είναι μικρή και θα έχει έκτακτο χαρακτήρα.

Τέλος για το επίδομα θέρμανσης ο κ. Σταϊκούρας συμπλήρωσε πως την ερχόμενη Δευτέρα θα εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση ώστε αργά το βράδυ την ίδια ημέρας ή την Τρίτη των πρωί να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων. Οι προκαταβολές, με βάση τις περσινές παραγγελίες, θα δοθούν στις 10 Δεκεμβρίου.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα