back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αρχίζει τον Ιανουάριο η καταβολή Στεγαστικής Συνδρομής Ανασφάλιστων Υπερηλίκων

Διαβάστε επίσης

Ηλεκτρονικά, μέσω πλατφόρμας του ΟΠΕΚΑ, θα υποβάλλονται από την 1η Ιανουαρίου 2022 οι αιτήσεις για την καταβολή του επιδόματος Στεγαστικής Συνδρομής Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, η χορήγηση του οποίου είχε “παγώσει’ από το 2018, ανακοίνωσε η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, στο πλαίσιο της διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Όπως επισήμανε η κ. Μιχαηλίδου, όχι μόνο δεν διακόπηκε ποτέ η χορήγηση του επιδόματος στους ηλικιωμένους δικαιούχους, αλλά καθορίστηκαν για πρώτη φορά σαφή και αντικειμενικά κριτήρια για τη χορήγησή του, με το νόμο 4756/2020. Η πρότερη απουσία κριτηρίων χορήγησης του εν λόγω επιδόματος οδηγούσε για χρόνια στη συχνή μη χορήγησή του – καθότι οι περιφερειακές διευθύνσεις του ΟΠΕΚΑ δεν μπορούσαν να αξιολογήσουν αν οι ωφελούμενοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις, πρόσθεσε.

Καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ

Η αναπληρωτής τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, Θεανώ Φωτίου, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση, μείωσε δραματικά, κατά 974 άτομα (55%) τον αριθμό των ανασφάλιστων υπερήλικων που έπαιρναν επίδομα στέγασης επί ΣΥΡΙΖΑ, απορρίπτοντας παράλληλα την πρόταση να προχωρήσει σε δημόσια πρόσκληση προς παλιούς ωφελούμενους και νέους δικαιούχους ανασφάλιστους υπερήλικες, ώστε να υποβάλουν εγγράφως αιτήσεις που επί ένα χρόνο δεν τους επιτρεπόταν.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα