back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δωρεάν διαδικτυακές εκπαιδεύσεις για την σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία

Διαβάστε επίσης

Αποσκοπώντας στην ενίσχυση της γνώσης και της ευαισθητοποίησης ως προς την πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας, το ΚΜΟΠ- Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας διοργανώνει δωρεάν διαδικτυακές εκπαιδεύσεις από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου 2021, καθημερινά, από τη 1.00 έως τις 4.00 μ.μ.

Τα στοιχεία για τη χώρα μας

Στην Ελλάδα, τουλάχιστον ένας στους δύο εργαζόμενους έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2020 στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου TEAMWORK – combat sexual harassment in the workplace. Τα ευρήματα της έρευνας περιλαμβάνονται στη δημοσιευμένη εθνική έκθεση του έργου για τη χώρα μας.

Σήμερα επιχειρήσεις και οργανισμοί καλούνται να αναλάβουν ενεργότερο ρόλο στην πρόληψη και καταπολέμηση του φαινομένου, ενώ παράλληλα χρειάζεται ενημέρωση και επαγρύπνηση των ίδιων των εργαζομένων για τους κινδύνους και τους τρόπους αντιμετώπισης περιστατικών παρενόχλησης, τονίζουν από το ΚΜΟΠ.

Οι εκπαιδεύσεις

  • Για την εκπαίδευση που απευθύνεται σε εργαζόμενους/ες ιδιωτικών και δημόσιων φορέων/ επιχειρήσεων/ οργανισμών, η οποία θα διεξαχθεί στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2021, μπορείτε να εγγραφείτε ΕΔΩ.
  • Για την εκπαίδευση που απευθύνεται σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο τομέα της διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού και σε ανώτερα στελέχη της διοίκησης (υπεύθυνοι/ες τμήματος ΑΔ, προϊστάμενοι/ες τμημάτων, διευθυντές/ριες, επόπτες/ριες κλπ.) ιδιωτικών και δημόσιων φορέων/ επιχειρήσεων/ οργανισμών, η οποία θα διεξαχθεί στις 1, 2 και 3 Δεκεμβρίου 2021, μπορείτε να εγγραφείτε ΕΔΩ.
Στις εκπαιδεύσεις θα παρουσιαστεί το θεωρητικό και νομικό πλαίσιο αναφορικά με τη σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας μέσα από παραδείγματα και μελέτες περίπτωσης, καθώς και προτάσεις για την αποτελεσματική πρόληψη και διαχείριση περιστατικών παρενόχλησης και την υποστήριξη των θυμάτων.

Εισηγήτριες των εκπαιδεύσεων:

  • Μαίρη Χιόνη, Σύμβουλος Προαγωγής και Αγωγής Υγείας, Επιστημονική Συνεργάτης ORLANDO LGBT+ Ψυχική υγεία χωρίς στίγμα, ειδικός στη Διεργασία Ομάδας και συγγραφέας εκπαιδευτικού υλικού για τη σεξουαλική αγωγή και τις έμφυλες ταυτότητες.
  • Νατάσα Αλεξοπούλου, Νομικός με ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο, Διαχειρίστρια του έργου TEAMWORK.

Info

  • Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, παρακαλούνται όσες και όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στις εκπαιδεύσεις να κάνετε εγγραφή στους παρακάτω συνδέσμους έως την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021.  Θα τηρηθεί σειρά χρονικής προτεραιότητας.
  • Μετά την εγγραφή θα λάβετε email επιβεβαίωσης με τα στοιχεία για τη σύνδεσή σας στις επιμέρους συνεδρίες. Παράλληλα, θα ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα της εκπαίδευσης.
  • Στους/ στις συμμετέχοντες/ ουσες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
  • Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο [email protected] ή στο 2103637547.
  • Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του: https://www.teamworkproject.eu/el/archiki/.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα