back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φαν΄τ Σχιπ: «Δεν είμαστε κυνικοί στα τελειώματά μας»

Διαβάστε επίσης

Προβληματισμένος εμφανίστηκε ο Τζον Φαν΄τ Σχιπ για τη διαρκή αναποτελεσματικότητα της Εθνικής, μετά τον αγώνα με το Κόσοβο και την ισοπαλία (1-1) στο ΟΑΚΑ.

«Έχουμε δει και σε άλλα παιχνίδια που δώσαμε ότι φτιάχνουμε φάσεις. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αργοί, αλλά ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο φτιάξαμε καλές ευκαιρίες για να πετύχουμε δεύτερο γκολ. Αν δεν το βάλεις, τότε ξέρεις πως θα το κάνουν οι αντίπαλοι και θα σε τιμωρήσουν», δήλωσε ο Ολλανδός εκλέκτορας.

Κληθείς να δώσει την εξήγησή του για τα αρνητικά αποτελέσματα, απάντησε: «Έχουμε δει και σε άλλα παιχνίδια που δώσαμε ότι φτιάχνουμε φάσεις. Στα τελευταία 15 λεπτά έγινε ανοιχτό παιχνίδι όπου είχαν ευκαιρίες και οι δύο πλευρές, είχαν δύο καλές ευκαιρίες οι αντίπαλοι και 1-2 εμείς. Είναι κάτι που πρέπει να φτιάξουμε, να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί, πιο κυνικοί. Αν δεν σκοράρεις όμως, κάνεις δύσκολη τη ζωή σου. Θα πρέπει να γίνουμε πιο… χειρουργικοί και να φτάνουμε στο γκολ».

Ένα άλλο ερώτημα είναι ο τρόπος που διαχειρίζεται η ελληνική ομάδα τα παιχνίδια της. «Εάν γυρίσουμε πίσω, μπορείς να δεχτείς γκολ. Πριν κάνουν το 1-1 εμείς δεν είχαμε επιτρέψει να μας δημιουργήσουν φάσεις στην περιοχή μας, δεν μας έκαναν ευκαιρίες ενώ είχαμε εμείς ευκαιρίες για το 2-0», είπε ο Φαν΄τ Σχιπ.

«Μετά το 1-1 πήραμε ρίσκα και δεν είχαν και οι άλλοι τίποτα να χάσουν, πήγαν για τη νίκη κι έτσι το ματς ήταν καλό και ευχάριστο για τους ουδέτερους. Είχαμε κι εμείς ευκαιρίες για δεύτερο γκολ. Δεν συμφωνώ με τη λογική του να παίζουμε για να κρατήσουμε το 1-0 και για αυτό πήγαμε για δεύτερο γκολ».

Όσο για το γεγονός ότι ο σέντερ φορ (Δουβίκας, Παυλίδης, Γιακουμάκης) της Εθνικής δεν σκοράρει, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο παίκτης που αγωνίζεται; «Ο Μασούρας έχει σκοράρει, το ίδιο έχει κάνει και ο Παυλίδης με την Σουηδία. Δεν ισχύει αυτό, βάζουμε γκολ, δεν είναι πως δεν σκοράρουν οι επιθετικοί μας. Ο Μασούρας είχε μάλιστα ευκαιρία και για άλλο γκολ, όπως και άλλοι παίκτες. Θα πρέπει να είμαστε πιο κυνικοί στα τελειώματά μας. Έχουμε δει και τον Μασούρα, τον Πέλκα, τον Τζόλη να έχουν ευκαιρίες».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα