back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ν. Αραμπατζή: Δήμος Αθηναίων και ΟΠΑΝΔΑ έβαλαν τα δυνατά τους για τη μεγάλη επιστροφή του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

2021-11-15

Στο μεγάλο κοινωνικό και αθλητικό γεγονός του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, που επέστρεψε μετά από δύο χρόνια διακοπής της διεξαγωγής του λόγω κορονοϊού, αναφέρθηκε μιλώντας στον Αθήνα 984, η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Νίκη Αραμπατζή.

Στη συνέντευξή της στους Διονύση Δελλή και Στέφανο Λεμονίδη είπε για το πιο ενδιαφέρον δρομικό μονοπάτι που έλειψε από τη ζωή μας, μαζί με πολλά άλλα:
«Είναι μια μεγάλη επιστροφή, η διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας φέτος, στη νέα πλέον κανονικότητα. Βάλαμε τα δυνατά μας, ως Δήμος Αθηναίων και ως ΟΠΑΝΔΑ, στο διαδικαστικό κομμάτι και όπου αλλού εμπλεκόμαστε με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα».

Σε σχέση με τις περιορισμένες, συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν, παρουσίες και αφίξεις από το εξωτερικό στην πρώτη απόπειρα εναρμόνισης με την πρότερη κατάσταση, εστίασε στο θετικό μήνυμα από τις αντιδράσεις αθλητών και θεατών. «Έλλειψε από τον κόσμο ο Μαραθώνιος των 42.195 μέτρων, ως αθλητικό γεγονός και ως διαδικασία. Παρά τη συγκυρία και τα υφιστάμενα μέτρα -ειδικά για όλους όσοι προέρχονται από χώρες εκτός ΕΕ- οι συμμετοχές έφτασαν στις 30 χιλιάδες, γεγονός που στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας».

Η Νίκη Αραμπατζή εκτίμησε ότι ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, με τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενώνει το θρύλο με την ιστορία, αναδεικνύοντας τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και ψυχής.

Όπως εξήγησε «Ο Δήμος Αθηναίων και ο ΟΠΑΝΔΑ στηρίζουν το μαζικό αθλητισμό μέσω της ενίσχυσης δράσεων και της υλοποίησης προγραμμάτων. Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού συμβάλει στη διοργάνωση με το έμψυχο δυναμικό του που δίνει το παρόν, όπως και με τη χρήση της υλικοτεχνικής υποδομής του Δήμου. Επικεφαλής του εγχειρήματος ο ΣΕΓΑΣ με  συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθηναίων».

Σημείωσε ότι «Πρέπει να αντιμετωπίζουμε πλέον τη ζωή μας χωρίς φόβο, αλλά με αισιοδοξία και προσοχή, ώστε να μην ξανασταματήσουν ο αθλητισμός και ο πολιτισμός», ενώ για μια ακόμη φορά υπογράμμισε τη σημασία του εμβολιασμού ως «μόνου μέσου για να ξεφύγουμε απ αυτό που μας έχει βρει».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα