back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Π. Δομάζου: Γιορτή Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας. Ο 9.84 ως ομάδα, στην καρδιά του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος της πόλης

Διαβάστε επίσης

2021-11-14

«Συμμετέχω με μεγάλη χαρά σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού. Ο αθλητισμός κυλά στο αίμα μου και χαίρομαι όταν γίνονται τέτοιες διοργανώσεις» δήλωσε στον Αθήνα 984, η πρόεδρος της ΔΕΡΑ Πόπη Δομάζου, για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, στον οποίο πήρε μέρος μαζί με δημοσιογράφους, τεχνικούς και παραγωγούς του σταθμού, στον αγώνα των 10.000 μέτρων.

Μιλώντας στους Διονύση Δελλή και Στέφανο Λεμονίδη σημείωσε ότι «ο Αθήνα 984, ως ομάδα, είναι στην καρδιά του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος της πόλης. Η συμμετοχή σε αυτή τη γιορτή είχε στόχο να στηρίξει και να προωθήσει το μαζικό αθλητισμό που συνδέεται και με τον πολιτισμό της Αθήνας μας».

Το σπουδαίο δρομικό φαινόμενο, μετά μια διακοπή λόγω πανδημίας, επέστρεψε το Σάββατο 13 Noεμβρίου με την τελετή έναρξης στον Τύμβο Μαραθώνα και τις Λαμπαδηδρομίες, συνεχίστηκε με τον αγώνα των 10 χλμ και το πρωί της Κυριακής με το αγώνισμα των 5 χλμ, χαρίζοντας όμορφες στιγμές σε μετέχοντες, θεατές και τη πρωτιά στον Κώστα Γκελαούζο, που τερμάτισε πρώτος στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ο πρωταθλητής πέτυχε ατομικό ρεκόρ στη κλασσική διαδρομή με 2 ώρες 16 λεπτά και 49 δεύτερα, ενώ κατέρριψε και το ρεκόρ της διαδρομής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Στις εκκινήσεις των διαδρομών και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης , συνοδευόμενος από τον γ.γ του ΣΕΓΑΣ Γιώργο Γιατρουδάκη και τον ταμία του ΣΕΓΑΣ Γιάννη Λιούμπα.

«Κάθε φορά που βάζω τα αθλητικά μου, όπως τώρα για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, συντονίζομαι με το συναίσθημα όσων προσπαθούν να αγγίξουν με τη δική τους δύναμη, έναν ευγενή στόχο. Είμαι πολύ ευχαριστημένη, ήταν μια συγκινητική εμπειρία. Φίλοι, γνωστοί και άνθρωποι του 984 βάλαμε τα αθλητικά μας με τη μπλούζα του σταθμού της πόλης, τρέξαμε μαζί και γίναμε όλοι ένα» ανέφερε η κυρία Δομάζου, εκφράζοντας  με την ευχή του χρόνου να είναι ακόμα περισσότερες οι συμμετοχές

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα