back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έντονη αντίδραση των συνδικάτων για το νέο εργατικό δυστύχημα στον ΗΣΑΠ

Διαβάστε επίσης

Την έντονη αντίδραση των συνδικάτων προκάλεσε το νέο εργατικό δυστύχημα με θύμα έναν 41χρονο εργοδηγό στον ΗΣΑΠ και δύο τραυματίες συναδέλφους του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ μόνο το 2019, πριν από την υγειονομική κρίση με την αγορά εργασίας εν πλήρη λειτουργία, σημειώθηκαν 5.107 εργατικά ατυχήματα με 51 νεκρούς.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε εργάσιμη μέρα σημειώνονταν 17 ατυχήματα και κάθε πέντε εργάσιμες ένας άνθρωπος έχανε τη ζωή του, χωρίς να συνυπολογίζονται οι αναπηρίες που προκάλεσαν οι τραυματισμοί και οι θάνατοι από επαγγελματικές ασθένειες.

ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ και Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, ζητούν την άμεση λήψη μέτρων για την διασφάλιση της υγείας, της σωματικής ακεραιότητας και την προστασία της ζωής των εργαζομένων, καθώς και την απόδοση ευθυνών για τη νέα τραγωδία.

Η ΓΣΕΕ, επισημαίνει ότι είναι αδιανόητο να χάνονται ανθρώπινες ζωές εν ώρα εργασίας και ζητά την εντατικοποίηση των ελέγχων.

Το ΠΑΜΕ από την πλευρά του, κάνει λόγο για “εργοδοτικό έγκλημα” , ζητά την διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και την κατάργηση των εργολαβιών, ενώ το ΕΚΑ επισημαίνει την επιτακτική ανάγκη “να μπει τέλος στην ασυδοσία των εργολάβων”.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα