back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Φεστιβάλ γνωριμίας με το ηλεκτρικό ποδήλατο

Διαβάστε επίσης

Με επιτυχία ξεκίνησε από τα Τρίκαλα, το ΔΕΗ e bike festival, το πρώτο μεγάλο φεστιβάλ στην Ελλάδα αποκλειστικά για ποδήλατα με ηλεκτρική υποβοήθηση. Η διοργάνωση, με περισσότερα από 50 διαφορετικά μοντέλα ποδηλάτων, διαφορετικών εταιρειών, θα ταξιδέψει σε 7 ελληνικές πόλεις σε διάστημα 6 μηνών.

Ο επόμενος σταθμός του φεστιβάλ είναι η Λάρισα, στις 27 και 28 Νοεμβρίου 2021 ενώ ακολουθούν προγραμματισμένες στάσεις στην Κω, την Καλαμάτα, την Τρίπολη, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

ΔΕΗ e-bike Festival

Η ΔΕΗ διοργανώνει το φεστιβάλ με στόχο να δώσει σε ανθρώπους όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης, την ευκαιρία να κάνουν ένα βήμα πιο κοντά στο μέλλον και να γνωρίσουν τη μετακίνηση με ηλεκτρικό ποδήλατο.

Περισσότερα από 40 μοντέλα, από 5 διαφορετικές κατηγορίες ποδηλάτου, δρόμου, πόλης, αναδιπλούμενα, trekking και βουνού, θα είναι διαθέσιμα προς δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες και ειδικά κατασκευασμένη πίστα. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα υπάρχουν ακόμα ειδικές δράσεις εκμάθησης ασφαλούς οδήγησης και τεχνικής ποδηλάτου για παιδιά 6 – 12 ετών, θέτοντας τις βάσεις για περισσότερους ποδηλάτες και υπεύθυνους πολίτες του αύριο. Για το ΔΕΗ e-bike Festival, εκτός από την «πράσινη», σημαντική είναι και η «θετική» ενέργεια επισημαίνουν οι διοργανωτές. Οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε παιχνίδια – διαγωνισμούς και να κερδίσουν χρηστικά δώρα.

«Τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι η τάση του μέλλοντος και η συμβολή τους για το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και την υγεία των πολιτών είναι καθοριστική. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, στη ΔΕΗ αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η βιωσιμότητα καθώς και η συνεχής προσπάθεια δημιουργίας διαμοιραζόμενης αξίας για την κοινωνία, βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας μας» δήλωσε σχετικά η Σοφία Δήμτσα, διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της επιχείρησης.

Το ΔΕΗ e-bike Festival υλοποιείται σε συνεργασία με τον οργανισμό «Πόλεις για Ποδήλατο», μέλος της European Cyclists Federation και την ιστοσελίδα mbike.gr.

Επιμέλεια: Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα