back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στήριξη των Αθηναίων στο μοντέλο της Αυστρίας, με το “lockdown” για τους ανεμβολίαστους

Διαβάστε επίσης

Στήριξη στο μοντέλο της Αυστρίας, με το “lockdown” για τους ανεμβολίαστους, παρέχουν οι περισσότεροι Αθηναίοι σε ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84.

Οι περισσότεροι πολίτες συμφωνούν με την λήψη αυτού του μέτρου, θεωρώντας ότι αποτελεί έναν μοχλό πίεσης για να εμβολιαστεί περισσότερος πληθυσμός. Δηλώνουν δε ότι ο εμβολιασμός θα έπρεπε να είναι ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη, τόσο για την προστασία της οικογένειας του, όσο και για το γενικό σύνολο. Υπενθυμίζεται ότι το αυστριακό μοντέλο αποκλείει τους ανεμβολίαστους από τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, τις επιχειρήσεις εστίασης, τα γυμναστήρια και τα κομμωτήρια.

Στον αντίποδα, καταγράφονται ορισμένες άλλες φωνές που χαρακτηρίζουν ρατσιστικό το αυστριακό μοντέλο “lock down” για τους ανεμβολίαστους, προσθέτοντας ότι περιορίζει τις ελευθερίες του ατόμου που προβλέπονται από το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.
> Θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο, εφόσον το μοντέλο αυτό εφαρμοστεί στην χώρα μας, λειτουργεί ως «μέγγενη» στα άτομα που για τους δικούς τους λόγους δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο. Παράλληλα, παραπέμπουν και σε άτομα που για λόγους υγείας δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο, δηλαδή για όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα