back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θ. Κοντογεώργης: Δεν υπάρχει θέμα υποχρεωτικότητας εμβολιασμού των άνω των 65

Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχει θέμα υποχρεωτικότητας εμβολιασμού των άνω των 65 ετών, ξεκαθάρισε -μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Παπαγεωργίου- ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης, προσθέτοντας ότι στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα συστήνεται η τρίτη δόση του εμβολίου, καθώς η συσχέτιση μεταξύ ηλικίας και σοβαρής νόσησης είναι μεγάλη.

«Η αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται συνδέεται με το ποσοστό εμβολιασμού. Η Ελλάδα υπολείπεται στον εμβολιασμό ευάλωτων ηλικιών. Επίσης, σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας δεν υπήρχε η διασύνδεση του οικογενειακού γιατρού με τους πολίτες για να τους παροτρύνει να εμβολιαστούν» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντογεώργη, η εμβολιαστική κάλυψη έχει φτάσει στο 75% του ενήλικου πληθυσμού και υπάρχει ήδη εντατικοποίηση των ραντεβού για πρώτη και τρίτη δόση. Μάλιστα, όσον αφορά την τρίτη δόση, επεσήμανε την ανάγκη κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής .

«Στην Ευρώπη βρισκόμαστε ήδη στο 4ο πανδημικό κύμα. Λαμβάνονται αυστηρά μέτρα σε ευρωπαϊκές χώρες, αλλά εμείς συνεχίζουμε στο δρόμο της πειθούς. Θέλουμε να αυξηθούν οι εμβολιασμοί. Διατηρούμε μέτρα προστασίας για τους ανεμβολίαστους. Μας ενδιαφέρει ο έλεγχος της διασποράς στην κοινότητα, ενισχύουμε το ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα» ανέφερε και πρόσθεσε ότι αν τηρηθούν όλα τα μέτρα τα πράγματα θα είναι καλύτερα τον Δεκέμβριο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα