back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αυστρία: Ο υπουργός Υγείας θα κάνει αποτίμηση της κατάστασης για την COVID-19

Διαβάστε επίσης

Επιστημονικοί σύμβουλοι θα ενημερώσουν σήμερα τον υπουργό Υγείας της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Μίκσταϊν για την κρίση με τον νέο κορονοϊό, εν μέσω ρήγματος στην κυβέρνηση συνασπισμού για το αν θα προχωρήσει στην εισαγωγή αυστηρότερων μέτρων.

Η Αυστρία επανέφερε μια σειρά περιορισμών για να καταπολεμήσει την αύξηση των κρουσμάτων που αντιμετωπίζει, η οποία έχει προκαλέσει πίεση στις νοσοκομειακές δομές σε κάποιες περιοχές.

Από την αρχή του μήνα, οι εργαζόμενοι οφείλουν να φέρουν αποδεικτικό εμβολιασμού κατά της COVID-19, ανάρρωσης από την νόσο ή πρόσφατο αρνητικό τεστ για τον νέο κορονοϊό για να μπορούν να πάνε στην εργασία τους.

Από τις 8 Νοεμβρίου, μόνον οι εμβολιασμένοι και αυτοί που έχουν αναρρώσει από την COVID-19 μπορούν να επισκέπτονται μπαρ, εστιατόρια, τουριστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις και να παρευρίσκονται σε εκδηλώσεις.

Από τη Δευτέρα εξάλλου, οι ανεμβολίαστοι έχουν τεθεί σε λοκντάουν βάσει του οποίου τους επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνον υπό ορισμένες συνθήκες.

Παρά την αύξηση της ζήτησης για ραντεβού για εμβολιασμό κατά της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, το τέταρτο κύμα της επιδημίας στην Αυστρία δεν έχει επιβραδυνθεί.

Μέτα την ενημέρωσή του από τους συμβούλους του, ο Μίκσταϊν αναμένεται να εκδώσει γραπτή ανακοίνωση για την κατάσταση, σύμφωνα με ενημέρωση του dpa από το υπουργείο του.

Αυτό που αναμένεται να φανεί στην πορεία είναι αν ο πολιτικός των Πρασίνων θα επαναλάβει το αίτημά του για γενικές απαγορεύσεις κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας –μια πρόταση στην οποία εναντιώνεται σφόδρα ο Αυστριακός καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ και το συντηρητικό του Αυστριακό Λαϊκό Κόμμα (OeVP).

Αυτοί προβάλλουν αντίσταση στην επιβολή οποιωνδήποτε νέων περιορισμών για τους εμβολιασμένους κατά της COVID-19 στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα