back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κ. Τασούλας: Αποκρουστικό να γίνεται face control για το ποιος θα καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο

Διαβάστε επίσης

Αποκρουστική χαρακτήρισε την εικόνα έξω από το Πολυτεχνείο όπου ομάδες φοιτητών πιάστηκαν στα χέρια, εμποδίζοντας διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής να καταθέσει στεφάνι, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Σε παρέμβαση του στην Ολομέλεια της Βουλής, σε εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο κ. Τασούλας καταδίκασε τα επεισόδια, μιλώντας για ανιστόρητη και απαράδεκτη συμπεριφορά για λόγους τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.

“Το Πολυτεχνείο είναι ένα σημαντικό επεισόδιο στην ιστορία της χώρας και δεν αποτελεί έπαθλο καμίας μικρής η μεγαλύτερης ομάδας που το διεκδικεί μαινόμενη εναντίον άλλων ομάδων» είπε ο Πρόεδρος της Βουλής χαρακτηρίζοντας αποκρουστικό να γίνεται face control για το ποιος θα καταθέσει στεφάνι και διαπληκτίζονται για το ποιος θα μπει σε ένα χώρο δημόσιου προσκυνήματος. Χαρακτήρισε δε κορυφαία προσβολή για το λαό το να αμφισβητούν το δικαίωμα του να αυτοκαθορίζεται προσθέτοντας ότι η κριτική σε μια εθνική αντιπροσωπεία δεν είναι να την προσβάλλεις αλλά να φροντίσεις να εκπροσωπηθεί από ακόμη αξιότερους.

Διαχρονικό χαρακτήρισε το μήνυμα του Πολυτεχνείου ο εκπροσωπος της ΝΔ, Βασίλης Σπανάκης, τονίζοντας ότι όπως τότε έτσι και τώρα χαράσσεται ο δρόμος για την ελευθερία, μόνο που στην τρέχουσα συγκυρία είναι ο δρόμος για την ελευθερία από μια μεγάλη υγειονομική κρίση για ολόκληρο τον πλανήτη.

“Αν η Βουλή έχει να στείλει ένα μήνυμα είναι ότι η εξέγερση του Νοέμβρη υπογράφει μεγάλες αλλαγές και μεγάλες κατακτήσεις που υπερβαίνουν τη τρέχουσα συγκυρία» είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, τονίζοντας ότι το Πολυτεχνείο ανήκει στη γενιά ου το έκανε και στην ιστορία του.

Τον αγώνα για την πραγματική εμβάθυνση της δημοκρατίας που άντεξε στα χρόνια της κρίσης και της πανδημίας, επεσήμανε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης υπογράμμισε την διαχρονικότητα των συνθημάτων του Πολυτεχνείου. Για παλμό που υπάρχει και σήμερα και για αιτήματα που ζητούν ικανοποίηση και στις μέρες μας έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Βιλιάρδος, ενώ η Φωτεινή Μπακαδήμα από το Μέρα 25 υποστήριξε ότι όσο βαρύ είναι το φορτίο της αντίστασης τόσο ο λαός θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί για ένα καλύτερο αύριο.

Η ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στο μνήμη των αγωνιστών και των θυμάτων του Πολυτεχνείου.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα