back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Λίβανος: Μόνο όσοι διαθέτουν άδεια παραμονής θα ταξιδεύουν προς Λευκορωσία

Διαβάστε επίσης

Ο Λίβανος ανακοίνωσε σήμερα ότι μόνο οι αλλοδαποί που διαθέτουν άδεια παραμονής στη Λευκορωσία θα επιτρέπεται στο εξής να μεταβαίνουν αεροπορικώς από τη Βηρυτό στη χώρα αυτή, απ’ όπου χιλιάδες παράτυποι μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στην Πολωνία.

Στην ανακοίνωσή της η γενική διεύθυνση πολιτικής αεροπορίας υπογραμμίζει ότι «πολλοί Άραβες και ξένοι επιβάτες» πήγαν πρόσφατα από τον Λίβανο στη Λευκορωσία με απευθείας πτήσεις της εταιρείας Belavia ή με ενδιάμεσους σταθμούς, με στόχο να περάσουν παράνομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως αποτέλεσμα ζητά από όλες τις εταιρείες που εξυπηρετούν το διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού να μην δέχονται πλέον παρά μόνο «τους Άραβες και τους αλλοδαπούς που διαθέτουν άδεια παραμονής στη Λευκορωσία».

Οι Λιβανέζοι θα πρέπει επίσης να διαθέτουν βίζα ή άδεια παραμονής στη Λευκορωσία ώστε να επιβιβαστούν στις πτήσεις αυτές.

Κατόπιν πιέσεων της ΕΕ η Belavia ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι δεν θα επιβιβάζονται σε πτήσεις της από το Ντουμπάι για τη Λευκορωσία πολίτες από το Ιράκ, τη Συρία, το Αφγανιστάν και την Υεμένη. Η Τουρκία επέβαλε τον ίδιο περιορισμό την περασμένη εβδομάδα ενώ το Σάββατο η συριακή εταιρεία Cham Wings Airlines ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις πτήσεις της με προορισμό το Μινσκ. Το Ιράκ γνωστοποίησε ότι αύριο θα γίνει μια πτήση επαναπατρισμού για τουλάχιστον 200 Ιρακινούς που έχουν αποκλειστεί στα σύνορα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα