back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θεοδωρικάκος: Αναβαθμίζουμε τον Υμηττό – Ενισχύουμε τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής

Διαβάστε επίσης

Στην αναβάθμιση του Υμηττού με την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων και στην ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων με 150 νέους αστυνομικούς στους δήμους που συγκροτούν τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στο forum που διοργάνωσε ο ΣΠΑΥ στο Πνευματικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Παράλληλα στην παρέμβασή του, ο Υπουργός εξήρε το έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την προσφορά των εθελοντικών ομάδων και αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο του Συνδέσμου αλλά και στη συμβολή της Κυβέρνησης στο πεδίο της προστασίας του φυσικού πνεύμονα της Αττικής.

«Οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης γίνονται πραγματικότητα στους τομείς της ποιότητας ζωής και της ασφάλειας. Ως ευαισθητοποιημένος πολίτης αλλά και ως πολιτικός, από όποια θέση και αν βρίσκομαι, πρωτεύον μέλημά μου θα είναι η διαφύλαξη και ανάπτυξη του Υμηττού. Με μεγάλη χαρά βλέπω να γίνονται πράξη τα έργα ζωής για την αναβάθμιση του Υμηττού, που είχαμε προετοιμάσει με τους Δήμους της περιοχής στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και συνεχίζει η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Έργα που υποστηρίζουν τον εθελοντισμό και δίνουν νέα προοπτική στη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.

Από τη νέα θέση μου θα συνεχίσω να συμβάλλω στην προστασία του σημαντικού αυτού πνεύμονα πρασίνου και οξυγόνου της Αττικής σε συνεργασία με τις αυτοδιοικήσεις, τους εθελοντές και τους πολίτες» επεσήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος και συμπλήρωσε: «Ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μερίμνησα και είναι διαρκής η παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή με σκοπό να αποτρέπονται παράνομες πράξεις κάθε είδους στον Υμηττό. Γι’ αυτό, 150 νέοι αστυνομικοί επανδρώνουν από την 1η Νοεμβρίου τα Αστυνομικά Τμήματα των δήμων που συγκροτούν τον Σ.Π.Α.Υ».

Ο κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι συχνά και όποτε του επιτρέπουν τα καθήκοντά του, επισκέπτεται τον Υμηττό: «Για αιώνες ο Υμηττός προστατεύει την Αττική γη. Ο Υμηττός πρέπει να είναι ενταγμένος στη ζωή μας. Φιλοξενεί αρχαία ιερά και ιστορικά μοναστήρια και είναι ένας μοναδικός βιότοπος, μία όαση. Κάτι που όλοι μας, κάτοικοι και επισκέπτες των περιοχών που βρίσκονται στις παρυφές του, το γνωρίζουμε εξαιρετικά καλά. Ξέρουμε τα μονοπάτια και τις ποδηλατικές διαδρομές και δεν χάνουμε την ευκαιρία να τον επισκεπτόμαστε».

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα