back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι 10 πρωτοβουλίες του υπουργείου Εργασίας για τα άτομα με αναπηρία

Διαβάστε επίσης

Τις 10 πρωτοβουλίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και τον περιορισμό των ανισοτήτων, παρουσίασε ο υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την ομιλία του στο Διεθνές Συνέδριο της ΕΣΤΙΑ, «10 Χρόνια ΣΥΔ – 10 Βήματα Μπροστά».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας τα μέτρα που υλοποιούνται, προβλέπουν:

Την οριστική κατάργηση της υποχρέωσης των αναπήρων πολιτών με ακρωτηριασμούς και άλλες μη αναστρέψιμες παθήσεις να περνούν ξανά και ξανά επιτροπές για την πιστοποίηση της συγκεκριμένης αναπηρίας τους.

Την Στρατηγική Αποϊδρυματοποίησης και το Σχέδιο Δράσης της. Στόχος είναι ο μετασχηματισμός των μεγάλων ιδρυμάτων και η σταδιακή ένταξη των ωφελούμενων τους σε εναλλακτικές μορφές διαβίωσης, όπως είναι και οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Ειδικότερα, για τα παιδιά 15-18 ετών θα αναπτυχθούν μικρές δομές οικογενειακού τύπου, όπου θα τους δίνεται η ευκαιρία να αποκτούν χρηστικές δεξιότητες, για να διαβιούν εντός του κοινωνικού ιστού ενώ δημιουργείται και πλαίσιο για την επαγγελματική αναδοχή.

3. Τον προσωπικό βοηθό.

4. Την κάρτα αναπηρίας

5. Το πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης για παιδιά με αναπηρία και για παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές έως 6 ετών.

6. Την αποτελεσματικότερη εποπτεία των δομών παιδικής προστασίας

7. Το Εθνικό Σύστημα Καταγραφής και Παρακολούθησης Αναφορών περιστατικών κακοποίησης ανηλίκων.

8. Την διευκόλυνση της προσβασιμότητας.

9. Την ενίσχυση των εκπαιδευτικών κινητικότητας, απόκτησης δεξιοτήτων και προσανατολισμού για τα άτομα με οπτική αναπηρία και

10. την πρόσληψη στο δημόσιο τομέα περίπου 2.000 ανέργων ειδικών κατηγοριών που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του ν. 2643/1998, μεταξύ των οποίων και τα άτομα με αναπηρία και οι συγγενείς τους.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα