back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

WΤΑ: Απειλεί την Κίνα με εμπάργκο για την υπόθεση της εξαφάνισης της Πενγκ

Διαβάστε επίσης

H πρώην Νο14 του κόσμου, Σουάι Πενγκ, αγνοείται από τις 3 Νοεμβρίου μετά από μια αποκάλυψη που έκανε σε κινέζικο κοινωνικό δίκτυο, υποστηρίζοντας ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, από τον άλλοτε Αντιπρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Τσανγκ Γκαολί.

Η ανάρτησή της διαγράφηκε μισή ώρα μετά, με την ίδια να μη δίνει σημάδια ζωής από τότε, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό σε ολόκληρο τον τενιστικό κόσμο.

Την Τετάρτη (17/11) το κινεζικό κρατικό μέσο ενημέρωσης CGTN δημοσίευσε στο Twitter ένα email που υποστηρίζεται ότι είχε στείλει η Πενγκ στον πρόεδρο της WTA, Στιβ Σάιμον, στο οποίο δηλώνει πως η καταγγελία της ήταν αναληθής. Σημειώνεται, πως το Twitter είναι αποκλεισμένο στην Κίνα.

Στο γράμμα προς τον Σάιμον, η Πενγκ δηλώνει μεταξύ άλλων: “Σχετικά με τα νέα που δημοσιεύτηκαν στον επίσημο ιστότοπο της WTA, το περιεχόμενο δεν έχει επιβεβαιωθεί ή επαληθευτεί από εμένα και κυκλοφόρησε χωρίς τη συγκατάθεσή μου.

Οι ανακοινώσεις αυτές, συμπεριλαμβανομένου του ισχυρισμού για σεξουαλική παρενόχληση, δεν είναι αληθινές. Δεν αγνοούμαι, ούτε διατρέχω κίνδυνο. Βρίσκομαι στο σπίτι, ξεκουράζομαι και όλα είναι καλά. Ευχαριστώ και πάλι που νοιάζεστε για εμένα. Εάν η WTA δημοσιεύσει περισσότερες ειδήσεις για εμένα, παρακαλώ να τις επιβεβαιώσετε μαζί μου και να τις δημοσιεύσετε με τη συγκατάθεσή μου”.

Ο πρόεδρος της WTA, σε γραπτή του ανακοίνωση έσπευσε να απαντήσει αμέσως εκφράζοντας την ανησυχία του:

“Η δήλωση που δημοσιεύτηκε σήμερα από τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την Πενγκ Σουάι εγείρει μόνο τις ανησυχίες μου ως προς την ασφάλειά της και το που βρίσκεται. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η Πενγκ Σουάι έγραψε πραγματικά το email που λάβαμε ή συμφωνεί με αυτά που γράφτηκαν για αυτήν”.

Η υπόθεση έχει λάβει πλέον μεγάλες διαστάσεις με παίκτες όπως η Ναόμι Οσάκα και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, να δηλώνουν σοκαρισμένοι με το γεγονός καλώντας την Κινεζική Κυβέρνηση να διερευνήσει το θέμα.

Το Γραφείο Πληροφοριών του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας και η Κινεζική Ένωση Αντισφαίρισης, αλλά και οι εκπρόσωποι της παίκτριας δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό. Παράλληλα, το μόνο κανάλι που δημοσίευσε το email ήταν το CGTN μέχρι και το πρωί της Πέμπτης (18/11).

“Η WTA και ο υπόλοιπος κόσμος χρειάζονται τη δική της επαληθευμένη απόδειξη ότι είναι ασφαλής. Έχω προσπαθήσει επανειλημμένα να την προσεγγίσω μέσω πολλών μορφών επικοινωνίας, χωρίς αποτέλεσμα”, δήλωσε ο Σάιμον, τονίζοντας στους New York Times πως κανείς στο Tour δεν έχει μιλήσει απευθείας με την Πενγκ, αλλά ότι είχε λάβει διαβεβαιώσεις από την Κινεζική Ένωση Αντισφαίρισης ότι ήταν ασφαλής “και όχι υπό οποιαδήποτε φυσική απειλή”.

Σε συνέντευξή του στο CNN την Πέμπτη (18/11), ο Σάιμον απείλησε να σταματήσει τους αγώνες τένις γυναικών στην Κίνα, εάν η χώρα δεν ξεκαθαρίσει το θέμα: «Είμαστε απολύτως έτοιμοι να αποσύρουμε από την Κίνα τις δραστηριότητές μας και να αντιμετωπίσουμε όλες τις επιπλοκές που προκύπτουν.

Επειδή είναι (σ.σ. οι κατηγορίες για βιασμό) πιο σημαντικές από τις επιχειρήσεις. Δεν ξέρουμε εάν αναγκάσθηκε να γράψει το μήνυμα ή εάν κάποιος το έγραψε για εκείνη. Αλλά μέχρι να μιλήσουμε προσωπικά μαζί της, δεν θα ησυχάσουμε».

πηγή-tennis24

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα