back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με όλα τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό τα οποία ουσιαστικά βάζουν επιπλέον περιορισμούς στους ανεμβολίαστους προκειμένου να περιοριστεί το κύμα της πανδημίας. Έτσι από τη Δευτέρα οι ανεμβολίαστοι πολίτες, δεν θα μπορούν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους εστίασης, θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία και γυμναστήρια. Στους χώρους λατρείας θα εισέρχονται μόνο με αρνητικό τεστ.

Επίσης, από τη Δευτέρα, επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όσον αφορά στα καταστήματα λιανικού εμπορίου θα είναι ανοικτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Από τις 13 Δεκεμβρίου εξάλλου, για τα άτομα άνω των 60 ετών, το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα παύει να ισχύει στους 7 μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση εάν θέλουν να μπαίνουν ελεύθερα σε χώρους για εμβολιασμένους.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myCAR, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, “ανέβηκαν” σήμερα τα τέλη κυκλοφορίας για το 2022. Από φέτος, εκτός των παραδοσιακών τρόπων εξόφλησης μέσω τραπέζης ή ΕΛΤΑ, θα ισχύσουν και νέοι τρόποι πληρωμής, είτε απευθείας μέσω web banking σκανάροντας τον κωδικό που έχει το ειδοποιητήριο, είτε επιλέγοντας τον κωδικό RF και το ανάλογο ποσό.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, άφησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος όπου στην 6ημερη παραμονή του θα έχει μια σειρά από σημαντικές συναντήσεις με την ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδας καθώς και με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας. Το απόγευμα θα επισκεφθεί τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο ενώ αύριο θα συμμετάσχει σε Πανηγυρικό Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, για τα Εισόδια της Θεοτόκου..

Το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη επισκέφθηκε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού. «Τα κορίτσια και τα αγόρια με τα οποία συναντήθηκα σήμερα και που έχουν στερηθεί τη γονική παρουσία, βρήκαν στα πρόσωπα των φροντιστών τους σεβασμό, ασφάλεια, ενεργό ενδιαφέρον για την εξέλιξή τους. Βρήκαν μια οικογένεια” σημείωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσθέτοντας “Στα σχεδόν πενήντα χρόνια της λειτουργίας τους, τα παιδικά χωριά SOS μετατρέπουν την παιδική ηλικία σε έναν τόπο φωτεινό, γεμάτο ελπίδα».

Ανεβάζει εορταστικούς ρυθμούς η Αθήνα. Στην πλατεία Συντάγματος έφθασε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, το οποίο θα στολιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες, πιο νωρίς από ποτέ! Δέντρο έχει στολιστεί ήδη στην πλατεία Ομονοίας, ενώ περισσότερα από 30 χριστουγεννιάτικα δέντρα θα στηθούν στις γειτονιές της Αθήνας.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τη 10η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ:

αυτή την ώρα παίζουν: Βόλος – ΟΦΗ και στις 7 και μισή: Ιωνικός- Αστέρας Τρίπολης και Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα.

Και ο καιρός…

Τοπικές νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 15.5 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα