back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Εντείνεται η προεκλογική δραστηριότητα των υποψηφίων προέδρων στο ΚΙΝΑΛ

Διαβάστε επίσης

Περιοδεία Ανδρουλάκη σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και Ηγουμενίτσα

Στον κομβικό ρόλο της Σοσιαλδημοκρατίας και την ανάγκη ανάταξης της εστίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας νωρίτερα στα Τρίκαλα και το Μουσείο Τσιτσάνη.«Αυτό το κόμμα, το ιστορικό κόμμα που τα χρόνια της κρίσης απομειώθηκε, έχασε δυνάμεις, όπως και άλλα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης, μπορεί να ξαναπαίξει πρωταγωνιστικό ρόλο; Εγώ λέω ότι μπορεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.
Αναφέρθηκε μάλιστα σε αντίστοιχα παραδείγματα ανά την Ευρώπη λέγοντας:«Όπως και άλλα κόμματα στην Ευρώπη, σοσιαλδημοκρατικά, σοσιαλιστικά, έφτασαν σε πολύ χαμηλά ποσοστά αλλά σιγά – σιγά ανατάχθηκαν. Γιατί; Διότι δεν έκαναν συμβιβασμούς. Ενώθηκαν, αγωνίστηκαν, επικαιροποίησαν τις αξίες τους στη νέα εποχή έγιναν σύγχρονα αλλά έγιναν και χρήσιμα».
Ο υποψήφιος πρόεδρος τόνισε την ανάγκη το ΚΙΝΑΛ να γίνει ένα πολύ χρήσιμο κόμμα για τον ελληνικό λαό, εμείς-πρόσθεσε-πρέπει να έχουμε πυξίδα για το μέλλον. Αργότερα απόψε ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Ηγουμενίτσα.

Κάλεσμα να συμμετέχουν στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ απηύθυνε από την Καβάλα ο Α. Λοβέρδος

«Απευθύνουμε κάλεσμα σε έντεκα εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες και θέλουμε να έρθουν στην κάλπη όσο περισσότερες και όσο περισσότεροι γίνεται» είπε από την Καβάλα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος γιατί όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε «αυτό θα σημάνει πρώτον τον ενταφιασμό των κομματικών μηχανισμών και δεύτερον θα προετοιμάσει τη μεγάλη παράταξη του κέντρου και της κεντροαριστεράς όπως θα εκφραστεί στις επόμενες εκλογές»«Θέλουμε να είναι η δική μας κάλπη γιορτή της Δημοκρατίας” σημείωσε ο κ. Λοβέρδος.

Εν τω μεταξύ, σε συνάντηση που είχε χθες με το Δήμαρχο Πειραιά, ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε στους ιδιαίτερους δεσμούς του ΠΑΣΟΚ και του Α. Παπανδρέου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και στον Πειραιά-όπως είπε ο κ. Λοβέρδος- απαντάται το πανελλήνιο πρόβλημα που αποτυπώνεται με τη γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις που παράγει στα δημόσια και τα δημοτικά έργα, τις συνέπειες της οποίας πληρώνουν οι πολίτες που στερούνται εισοδήματος και ποιότητας ζωής.

Περιοδεία Παπανδρέου στη Θράκη

Περιοδεία στη Θράκη πραγματοποιεί ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος συναντήθηκε
με νέους στην Κομοτηνή. Αντικείμενο συζήτησης οι περιορισμένες ευκαιρίες που έχουν οι νέοι σε όλη την περιφέρεια. Η πραγματική ανανέωση είναι οι νέοι μας να έχουν ισότιμη φωνή και όχι επικοινωνιακή προστιθέμενη αξία, τόνισε ο κ. Παπανδρέου.Επίσης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους παραδοσιακούς δεσμούς που συνδέουν τον ίδιο με την Μειονότητα της Θράκης αλλά και στα μεγάλα βήματα που έγιναν από το ΠΑΣΟΚ για την δικαίωση της πολιτικής της Ισονομίας και της Ισοπολιτείας, που αποτελεί αξιακό φορτίο της Δημοκρατικής Παράταξης. Για αργότερα απόψε είναι προγραμματισμένη ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη.

Π. Χρηστίδης: Η παράταξή μας μπορεί να ξαναγίνει πρωταγωνιστής

Την ανάγκη ανανέωσης με πολιτικό περιεχόμενο υπογράμμισε ο Παύλος Χρηστίδης στο πλαίσιο συνέντευξης του στην ΕΡΤ1. Όπως είπε η παράταξή μας μπορεί να ξαναγίνει πρωταγωνιστής και γι’αυτό πρέπει να απευθυνθεί σε νέα ακροατήρια και κάλεσε όσους συμπορευθήκαμε μαζί τόσα χρόνια να επιστρέψουν σπίτι μας. Ο κ. Χρηστίδης επεσήμανε οτι η ενότητα σφυρηλατείται στην πράξη. Προσωπικά ήμουν πάντοτε εδώ. Η ψήφος στη δικιά μου υποψηφιότητα είναι ψήφος που εγγυάται την ενότητα, ανέφερε χαρακτηριστικά. Έκανε λόγο για ιδεολογικές, πολιτικές, αξιάκες διάφορες τόσο με τη ΝΔ όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ -όπως είπε-ντρέπεται να δείξει την συντηρητική της ταυτότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει συνέχεια τα χρώματα και τα συνθήματα του την ώρα που όλοι νοσταλγούν την ευημερία και την προσφορά μαζί με τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ.

Με προγραμματισμένες ομιλίες αύριο σε Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα συνεχίζει τις περιοδείες του ο Χάρης Καστανίδης. Περιοδεία στην Κεντρική Μακεδονία πραγματοποιεί ο Παύλος Γερουλάνος.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα