back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε σήμερα το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη, όπου την υποδέχθηκαν η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδικών Χωριών SOS Κωνσταντίνος Συρίγος, o γενικός διευθυντής Γιώργος Πρωτόπαπας και o διευθυντής του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης Μενέλαος Τσαούσης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στο χώρο και ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους για την λειτουργία της δομής, ενώ συνομίλησε με τις Μητέρες SOS που φροντίζουν τα παιδιά. Η κυρία Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε τα σπιτάκια και συνάντησε τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί αλλά και παιδιά από τη Στέγη Νέων, ηλικίας 10 έως και 21 χρόνων, τα οποία αφού την ευχαρίστησαν για τα δώρα που τους πρόσφερε, της έδωσαν με τη σειρά τους, μια ζωγραφιά φτιαγμένη από ένα παιδί του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης, με θέμα τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Μετά την επίσκεψή της, η κυρία Σακελλαροπούλου δήλωσε ότι «Τα κορίτσια και τα αγόρια με τα οποία συναντήθηκα σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, στο παιδικό χωριό SOS της Βάρης, και που έχουν στερηθεί τη γονική παρουσία, βρήκαν στα πρόσωπα των φροντιστών τους σεβασμό, ασφάλεια, ενεργό ενδιαφέρον για την εξέλιξή τους».

Τόνισε, επίσης, ότι «Βρήκαν μια οικογένεια. Αντλούν καθημερινά αποθέματα αγάπης, δημιουργούν δεσμούς, ενισχύουν την ατομικότητά τους μέσα στην οργανωμένη ομαδικότητα».

Τέλος, υπογράμμισε ότι «Στα σχεδόν πενήντα χρόνια της λειτουργίας τους, τα παιδικά χωριά SOS μετατρέπουν την παιδική ηλικία σε έναν τόπο φωτεινό, γεμάτο ελπίδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα