back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Σε ισχύ από αύριο τα νέα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους για την περαιτέρω προσπάθεια αναχαίτισης του κορωνοϊού. Δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος σε κέντρα διασκέδασης, κλειστούς χώρους εστίασης, θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία, εκθέσεις, συνέδρια, γυμναστήρια και γήπεδα. Η είσοδος στους χώρους λατρείας προϋποθέτει αρνητικό rapid test.

Με κυλιόμενο ωράριο από αύριο η προσέλευση των υπαλλήλων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Από τις 10 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, μπορεί να λειτουργεί το λιανεμπόριο.

Στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη κατέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων. “Τιμάμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα, τον άγνωστο στρατιώτη που θυσιάστηκε για την ελευθερία μας, τους άγρυπνους φρουρούς των συνόρων μας, ” τόνισε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι “Η ευγνωμοσύνη μας είναι το ελάχιστο που τους οφείλουμε”.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με μήνυμά του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευχαριστεί τις γυναίκες και τους άνδρες που τις υπηρετούν. “Ακούραστοι φρουροί της εθνικής ασφάλειας, αλλά και προστάτες της καθημερινής ευημερίας των πολιτών – η αφοσίωσή τους στο εθνικό καθήκον, μας γεμίζει με υπερηφάνεια” γράφει.

Με την προτροπή προς τον Βρετανό ομόλογο του, Μπόρις Τζόνσον, «κύριε πρωθυπουργέ είναι ώρα να αδράξουμε αυτή τη στιγμή» ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρει αναλυτικά τα επιχειρήματα της Αθήνας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης σε άρθρο του, που δημοσιεύεται σήμερα στη βρετανική εφημερίδα, «Τhe Mail on Sunday». Ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει μεταξύ άλλων πως ο Βρετανός ομόλογος του δεσμεύθηκε πως δεν θα εμποδίσει την έναρξη ενός διαλόγου για το μέλλον των Γλυπτών ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και το Βρετανικό Μουσείο.

Με κοινό σύνθημα “Κοινότητες Κυκλικής Οικονομίας” οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιες αρχές, επιχειρήσεις, συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ευαισθητοποιημένοι πολίτες συμμετέχουν από τις 20 έως τις 28 Νοεμβρίου, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καμπάνια του είδους. Ο δήμος Αθηναίων συμμετέχει στη δράση και όπως γράφει στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης: “η περιβαλλοντική συνείδηση ξεκινάει από την εκπαίδευση. Η κλιματική κρίση απαιτεί αλλαγή κουλτούρας στις γενιές που έρχονται. Συμμετέχουμε για 2η χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων με εκπαιδευτική δράση ανακύκλωσης στον Εθνικό Κήπο με τους Προσκόπους της Αθήνας”.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ…

Πέντε και τέταρτο παίζουν: Παναιτωλικός – Απόλλων Σμύρνης, Επτά και μισή: Ατρόμητος – ΠΑΟΚ και ΑΕΚ – Ολυμπιακός.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 19.2 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα