back to top
32.4 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

32.4 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στην Τήνο – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Διαβάστε επίσης

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά στην Τήνο. Ωστόσο, παραμένει σε εξέλιξη, ενώ αναμένονται οι ενισχύσεις από Αθήνα, Ανδρο και Σύρο.

Επίσης, παραμένουν σε ετοιμότητα οι κάτοικοι των τριών οικισμών για τους οποίους εστάλη και μήνυμα από το 112 λίγο μετά τις 20.00.

Οπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, τις δυνάμεις που επιχειρούν βοηθά το γεγονός ότι έχει πέσει ο αέρας, γι΄αυτό και εκφράζεται αισιοδοξία για την πορεία της πυρκαγιάς.

Εν τω μεταξύ ενισχύσεις από Αθήνα, Άνδρο και Σύρο μεταβαίνον στην Τήνο.

Ταυτόχρονα με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη μεταβαίνει στο νησί κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού που θα διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα για την πυρκαγιά στην Τήνο μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Αττική συμπεριλαμβανομένης και μιας ομάδας πεζοπόρου τμήματος της Α΄ ΕΜΑΚ καθώς επίσης 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Άνδρο και άλλοι 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Σύρο.

Σημειώνεται ότι μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής απομακρύνονται για προληπτικούς λόγους οι κάτοικοι του οικισμού Λυχνάφτια και του οικισμού Αγία Βαρβάρα ενώ επίσης για προληπτικούς λόγους είναι σε ετοιμότητα για εκκένωση και οι κάτοικοι του οικισμού Φέρο Χωριό.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στην Τήνο, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λυχνάφτια, ωστόσο λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Εν αναμονή των ενισχύσεων στην περιοχή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα