back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Π. Χρηστίδης: «Όχι» σε συνεργασία με ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, «Ναι» στη δημιουργία της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης

Διαβάστε επίσης

«Έχω δύο μεγάλα όχι: Όχι στη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, Όχι στη συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ναι στο χτίσιμο της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης με μπροστάρη τον λαό» τόνισε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, σε σημερινή του συνέντευξη στον ρ/σ «Real FM», σημειώνοντας ότι «δεν μας αφορά η συζήτηση με άλλα κόμματα ούτε και εμένα προσωπικά».

«Τι κοινό έχουμε εμείς με αυτούς οι οποίοι ήρθαν το 2015 και έλεγαν πως εμείς θα σκίσουμε το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο; Ή ακόμη και σήμερα δεν έχουν την τόλμη να βγάλουν από την παράταξη τους έναν άνθρωπο ο οποίος ναρκοθετεί καθημερινά τη μάχη απέναντι στην πανδημία και αναφέρομαι στον κ. Πολάκη.

Τι κοινό έχουμε με τη ΝΔ η οποία ήρθε υποσχόμενη να δημιουργήσει το λεγόμενο “επιτελικό κράτος” και επί δικής της θητείας πέφτουν δέντρα στην βόρεια Αθήνα και μένει όλος ο νομός χωρίς ρεύμα και έρμαιο της κάθε καταιγίδας. Τα θύματα πάντα αυτής της κατάστασης οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι νέοι, οι γυναίκες» πρόσθεσε.

Υπενθύμισε ότι «η αυτόνομη πορεία της παράταξης έτσι όπως ακριβώς δομήθηκε με την προσπάθεια που έκανε η Φώφη Γεννηματά όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι για εμάς η απαραίτητη βάση για να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές» και ότι ο ίδιος ήταν «από τους ανθρώπους οι οποίοι για 6 χρόνια δώσαμε μάχες για να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε την αυτονομία, όταν μας παρουσίαζαν τις μισές μέρες ως ουρά του ΣΥΡΙΖΑ και τις υπόλοιπες μέρες ως ουρά της ΝΔ».

Όπως είπε, η ελληνική κοινωνία «χρειάζεται να βγει από τη μιζέρια και από μια σειρά προβλημάτων που έχουμε τα 10 τελευταία χρόνια».

«Οι δημοσκοπήσεις είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας, όπως όμως εργαλείο επικοινωνίας είναι και η καθημερινή επαφή με τον κόσμο» είπε ο Π. Χρηστίδης, σημειώνοντας ότι «εάν επιβεβαιώνονταν οι δημοσκοπήσεις σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις σήμερα, για παράδειγμα, πρωθυπουργός της χώρας θα ήταν ο κ. Μεϊμαράκης και όχι ο κ. Μητσοτάκης».

Ο Π. Χρηστίδης είπε ότι «δεν μπαίνει σε συζητήσεις 2ου γύρου αυτή τη στιγμή. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Θα δούμε πώς θα διαμορφωθούν τα πράγματα όλες τις επόμενες εβδομάδες» και κατέληξε στη συνέντευξή του:

«Πιστεύω πως έχει έρθει η ώρα αναζωογόνησης της παράταξης, ενός νέου πρωτοπόρου ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής και σε αυτή την κατεύθυνση θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις. Θέλω η παράταξη μας να αποτελέσει καταλύτη και πρωταγωνιστή των εξελίξεων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα