back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε πλήρη εξέλιξη οι προεκλογικές διεργασίες στο ΚΙΝΑΛ ενόψει των εκλογών του Δεκεμβρίου

Διαβάστε επίσης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες τόσο σε επίπεδο κόμματος όσο και σε επίπεδο επιτελείων απο πλευράς των υποψηφίων προέδρων του ΚΙΝΑΛ, οι οποίοι πυκνώνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα με ομιλίες και περιοδείες στην περιφέρεια, συζητήσεις και επαφές με πολίτες και τοπικούς φορείς καθώς και συνεντεύξεις σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Πρώτος σημαντικός σταθμός καθ’οδόν προς την εσωκομματική κάλπη της 5ης Δεκεμβρίου, σε μια εβδομάδα απο τώρα το debate των υποψήφιων προέδρων που θα μεταδοθεί απο την ΕΡΤ, στις 29 Νοεμβρίου την ερχόμενη Δευτέρα στις 10 το βράδυ.

Οι πέντε εκ των διεκδικητών της ηγεσίας (με αλφαβητική σειρά- οι κύριοι Ανδρουλάκης, Γερουλάνος, Καστανίδης, Λοβέρδος και Χρηστίδης- εκτός του Γιώργου Παπανδρέου) θα έχουν την ευκαιρία σε πανελλαδική εμβέλεια να δώσουν το πολιτικό τους στίγμα παρουσιάζοντας τις θέσεις τους μέσα από απαντήσεις σε ερωτήσεις θεματικών ενοτήτων.

Ειδικότερα συμφωνήθηκε, το debate να δομηθεί σε τέσσερις θεματικές ενότητες με γενικά θέματα (π.χ. πανδημία, εξωτερική πολιτική κ.λπ.), μία ακόμη ενότητα όπου οι δημοσιογράφοι θα υποβάλουν ερωτήσεις σε κάποιους εκ των υποψηφίων και μία όπου οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις ο ένας στον άλλον. Η διάρκεια των απαντήσεων δεν θα υπερβαίνει το 1,5 με 2 λεπτά. Οι υποψήφιοι τελικά, θα είναι καθιστοί και όχι όρθιοι και η διάρκεια της τηλεμαχίας υπολογίζεται στη μιάμιση με δύο ώρες

Υπενθυμίζεται οτι η πλευρά Παπανδρέου είχε διαφωνήσει με τους όρους διεξαγωγής του debate και ως εκ τούτου ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα λάβει μέρος-εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Είχε καταθέσει πρόταση για τρία debate με αντικείμενο μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό και στόχο έναν σοβαρό διάλογο και την αποφυγ ενός Debate Reality show»

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται μια σκληρή εκλογική αναμέτρηση για τα τρία φαβορί-Ανδρουλάκη, Λοβέρδο, Παπανδρέου όπως προκύπτει απο τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων. Η πρόκριση στο 2ο γύρο κατά τα φαινόμενα θα κριθεί μέχρι την τελευταία στιγμή και το κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα φαίνεται πως θα είναι το εύρος της συμμετοχής των ψηφοφόρων. Καθοριστικής σημασίας για το 2ο γύρο οι συσχετισμοί δυνάμεων που θα διαμορφωθούν βάσει εκλογικών επιδόσεων των άλλων τριών υποψηφίων, του Χάρη Καστανίδη, του Παύλου Γερουλάνου και του Παύλου Χρηστίδη.

Σημειώνεται, οτι στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας η Επιτροπή Δεοντολογίας που είναι και αρμόδια έδωσε στη δημοσιότητα τα εκλογικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι κάλπες θα στηθούν σε 813 σημεία σε όλη τη χώρα και σε 25 πόλεις του εξωτερικού. Στις εκλογές μπορούν να ψηφίσουν είτε μέλη είτε φίλοι του Κινήματος Αλλαγής με την καταβολή του τιμήματος των 3 ευρώ, ενώ δικαίωμα ψήφου στον β’ γύρο (12/12) θα έχουν μόνο όσοι ψηφίσουν και στον πρώτο.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα