back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΣΤΑΣΥ: Πολλές οι επιθέσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα στο δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς

Διαβάστε επίσης

Αλλεπάλληλες επιθέσεις δέχεται το τελευταίο χρονικό διάστημα το δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς, καταγγέλλει η εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ). Η καταγγελία γίνεται με αφορμή βανδαλισμούς που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής σε συρμούς του Ηλεκτρικού.

«Οι συρμοί του Ηλεκτρικού βανδαλίζονται κατά συρροή, ειδικότερα τις ημέρες διεξαγωγής αθλητικών αγώνων στο Ολυμπιακό Στάδιο» τονίζει η ΣΤΑΣΥ και αναφέρει ότι «την Κυριακή 21/11/2021 έξι (6) συρμοί της Γραμμής 1, δέχθηκαν επίθεση (σπάσιμο τζαμιών σε πόρτες και παράθυρα), θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των επιβατών, αλλά και των εργαζομένων στη λειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς». Υπογραμμίζει μάλιστα ότι σε έναν από τους 6 συρμούς «οι δράστες έσπασαν ολοσχερώς τα τζάμια του συρμού. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, 10 πύλες επικύρωσης εισιτηρίων σε σταθμούς της Γραμμής 1 υπέστησαν σοβαρές ζημιές».

Το φαινόμενο των βανδαλισμών συρμών εντάθηκε το φθινόπωρο. Τον Σεπτέμβριο σημειώθηκαν 18 περιστατικά, τον Οκτώβριο 17, από τις αρχές Νοεμβρίου έχουν ήδη κιαταγραφεί 14 συμβάντα, ενώ συνολικά από τις αρχές του 2021 έχουν σημειωθεί 178 επιθέσεις αναφέρουν στοιχεία της ΣΤΑΣΥ η οποία επισημαίνει ότι «οι ζημιές αυτές, πέρα από την οικονομική επιβάρυνση που δημιουργούν στην εταιρεία, προκαλούν σοβαρά προβλήματα και στην εύρυθμη εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο».

Προσθέτει μάλιστα ότι «οι συρμοί που δέχονται τις επιθέσεις αποσύρονται από την κυκλοφορία για να επισκευαστούν, γεγονός που προκαλεί δυσλειτουργίες στην εκτέλεση των δρομολογίων και αύξηση των χρονοαποστάσεων σε μια γραμμή με εγγενή προβλήματα λόγω παλαιότητας συρμών».

«Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. είναι σε διαρκή επικοινωνία για το θέμα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Ελληνική Αστυνομία, καθώς και τις εμπλεκόμενες αθλητικές ομάδες και ζητά για ακόμη μια φορά τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την αποτελεσματική φύλαξη των εγκαταστάσεων, αλλά και τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα