back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Επίδομα θέρμανσης: Έως τις 15/12 η δήλωση ΑΦΜ για πολυκατοικίες και εμπορικά κέντρα

Διαβάστε επίσης

Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είτε πρόκειται για ιδιοκτήτες ή ενοίκους διαμερισμάτων πολυκατοικιών, κτιρίων και εμπορικών ακινήτων κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα θέρμανσης 100 -750 € (ανά διαμέρισμα) αν δεν εκδώσουν(εφόσον δεν έχουν) ΑΦΜ του κτιρίου στο οποίο διαμένουν έως στις 15 Δεκεμβρίου 2021.

Το πρόβλημα εμφανίζεται κάθε χρόνο γιατί σε αρκετές πολυκατοικίες δεν υπάρχει, ούτε αναλαμβάνει διαχειριστής, μέσω της γενικής συνέλευσης των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας, μιας και αυτό συνεπάγεται επιπρόσθετες επιβαρύνσεις και υποχρεώσεις, μεταξύ αυτών και η έκδοση ΑΦΜ της πολυκατοικίας, το οποίο είναι απαραίτητο να δηλωθεί στην εφαρμογή MyΘέρμανση της ΑΑΔΕ ώστε να γίνει η υποβολή αιτήσεων από δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης και στη συνέχεια η καταβολή του επιδόματος..

Μάλιστα στην περίπτωση που δεν υπάρχει κοινόχρηστη παροχή ρεύματος στην πολυκατοικία, θα πρέπει να συμφωνηθεί με όλους τους ιδιοκτήτες η ενοίκους των διαμερισμάτων να δηλωθεί για την πολυκατοικία ένας ατομικός αριθμός παροχής ρεύματος (συνήθως δηλώνεται του διαχειριστή) προκειμένου να “τρέξει” η εφαρμογή η χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους.

Για την έκδοση ΑΦΜ πολυκατοικίας απαιτούνται τα εξής φωτοαντίγραφα:

Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας διαχειριστή,

Σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας,

Αντίγραφο πρακτικών Γενικής Συνέλευσης όπου ορίζεται ο διαχειριστής,

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης όπου για την έκδοση ΑΦΜ στην πολυκατοικία,

Δήλωση έναρξης/μεταβολής εργασιών Μη Φυσικού Προσώπου (Δ211) κλπ

Όπως γίνεται αντιληπτό οι διαχειριστές που προσπαθούν να αποκτήσουν ΑΦΜ για να μπορέσουν να εντάξουν την πολυκατοικία στο επίδομα θέρμανσης κ.λπ. αντιμετωπίζουν μια κατάσταση πανικού!

Η ηλεκτρονική εφαρμογή ΜyΘέρμανση, που χρησιμοποιείται το ΑΦΜ της πολυκατοικίας, κατανέμει το επίδομα θέρμανσης στους δικαιούχους της πολυκατοικίας με βάση το εμβαδόν των διαμερισμάτων και τα χιλιοστά συμμετοχής στις δαπάνες θέρμανσης.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα