back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ν. Ανδρουλάκης: Αναγκαία μια δίκαιη πράσινη μετάβαση

Διαβάστε επίσης

Την ανάγκη για μία δίκαιη πράσινη μετάβαση, με την αξιοποίηση ευρωπαικών και εθνικών ταμείων ώστε οι περιοχές που πλήττονται, η Μεγαλόπολη, η Πελοπόννησος και η Δυτική Μακεδονία, να στηριχτούν και οι κοινωνίες τους να μη φτωχοποιηθούν υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο συζήτησης για τον απόηχο και τα συμπεράσματα της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα (COP 26) στη Γλασκώβη.

Τη συζήτηση , η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συντόνισε ο Αν. Καθηγητής Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής ΕΜΠ, Χάρης Δούκας και συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Ελληνικού Γραφείου Greenpeace. Νίκος Χαραλαμπίδης, ο Διευθυντής Κέντρου Ερευνών Ανανεώσιμων Πηγών & Κλιματικής Αλλαγής της Κένυα, Ιωάννης Τσιπουρίδης, και η Φυσικός και Ακτιβίστρια για το Περιβάλλον, Σάντυ Φαμελιάρη.

Δεν πρέπει η πράσινη μετάβαση να είναι αφορμή να μείνουν κάποιοι πίσω, επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης ο οποίος ανέφερε οτι «κομβικό θέμα για να συζητήσουμε για τη δίκαιη μετάβαση είναι ένα καλό δίκτυο. Να επενδύσουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης για να φτιάξουμε ένα καλό δίκτυο υψηλής διασυνδεσιμότητας, που θα βοηθήσει να εκδημοκρατιστεί η παραγωγή των ΑΠΕ, δημιουργώντας παράλληλα μια νέα κουλτούρα εξοικονόμησης.

«Στόχος μας -πρόσθεσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-να φτιάξουμε ανθεκτικές κοινωνίες, όπου οι μεταβολές που φέρνει η κλιματική αλλαγή, δεν θα υπονομεύσουν βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων και θα περιφρουρήσουν και τον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον»

Αύριο ο κ. Ανδρουλάκης θα επισκεφθεί τον Πύργο όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία.

 

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα