back to top
23.4 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

23.4 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Σε εξέλιξη η εξεταστική επιτροπή για ενδεχόμενη χειραγώγηση ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων

Διαβάστε επίσης

Για το θέμα της σύνθεσης του προεδρείου η πρώτη κόντρα που σημειώθηκε στην έναρξη της εξεταστικής επιτροπής για ενδεχόμενη χειραγώγηση Μέσων Ενημέρωσης και δημοσκοπήσεων, με τη ΝΔ να επικαλείται τον κανονισμό της Βουλής και να προτείνει να απαρτίζεται μόνο από μέλη της πλειοψηφίας και τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 να ζητά το προεδρείο να είναι διακομματικό, με το επιχείρημα ότι αυτή η επιτροπή προέκυψε από πρόταση της μειοψηφίας.

«Έγινε το χειρότερο ξεκίνημα, αποκαλυπτικό των προθέσεων της ΝΔ, δεν είναι δυνατόν σε εξεταστική που έχει ζητήσει η ΝΔ να μην υπάρχουν βουλευτές της αντιπολίτευσης» είπε ο Γιάννης Ραγκούσης, ενώ η βουλευτής της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα Παλιούρα επικαλέστηκε τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα και αντέτεινε ότι ούτε και στις εξεταστικές επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το προεδρείο ήταν διακομματικό.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου που διαφώνησε με την απόφαση να μην αμείβονται οι βουλευτές για την παρουσία τους στην επιτροπή με το επιχείρημα ότι είναι λαϊκιστικών προθέσεων η απόφαση.

Διαδικαστικά αποφασίστηκε η Επιτροπή να είναι ανοιχτή να συνεδριάζει κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη προκειμένου να καλυφθεί ο χρόνος που έχει δοθεί δηλαδή το δίμηνο για να ολοκληρώσει το έργο της. Επίσης τα πρακτικά θα μοιράζονται στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα