back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διαδραστικό «Escape Room» στην κοινή επιστημονική ιστορία Ελλάδας – ΗΠΑ στο Σεράφειο

Διαβάστε επίσης

Έχεις το κλειδί για να ξεκλειδώσεις 200 χρόνια κοινής επιστημονικής ιστορίας Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας; Μπορείς να λύσεις τον γρίφο σπουδαίων επιστημονικών ανακαλύψεων της ιστορίας; Γνωρίζεις τους επιστήμονες που καθόρισαν την πορεία των τελευταίων 200 ετών και που θα σε βοηθήσουν να αποδράσεις από το δωμάτιο;

Από την Περασμένη Παρασκευή λειτουργεί στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Π.Ράλλη) η δράση ΗΠΑ-Ελλάδα: 200 χρόνια καινοτομίας («USA-Greece: 200 Years of Innovation»), ένα διαδραστικό «Escape Room», στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν την κοινή επιστημονική ιστορία της Ελλάδας και των ΗΠΑ και τελικά να «αποδράσουν», χρησιμοποιώντας τις γνώσεις τους.

Τα επίσημα εγκαίνα της δράσης αυτής πραγματοποιούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός SciCo (Science Communication).

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές, οι επισκέπτες καλούνται να περιηγηθούν μέσα από 4 διαφορετικά δωμάτια, το καθένα από τα οποία αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για μερικές από τις σημαντικότερες ιστορικές και επιστημονικές ανακαλύψεις, μέσα από γρίφους και παζλ. Και οι τέσσερις αίθουσες αναδεικνύουν τις αξιοσημείωτες καινοτομίες που προέκυψαν από την ελληνοαμερικανική συνεργασία τα τελευταία 200 χρόνια, εστιάζοντας σε μερικές από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες από διάφορους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα χρηματοδότησε αυτήν την προσπάθεια, στο πλαίσιο των δράσεων: «ΗΠΑ-Ελλάδα: Γιορτάζοντας 200 Χρόνια Φιλίας», για την υποστήριξη των εορτασμών των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Η δράση «USA-Greece: 200 Years of Innovation» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των δράσεων της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Η δράση αυτή ολοκληρώνεται την Παρασκευή Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και θα πραγματοποιείται από τις 19 Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου, από Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-13:00 (επισκέψεις σχολείων) 17:00-20:00 και Σάββατο-Κυριακή 12:00-18:00.

Για την είσοδο στον χώρο τηρώνται όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα