back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Εργαστήριο KinderDocs Animated για παιδιά 10-12 ετών στο Μουσείο Μπενάκη

Διαβάστε επίσης

Ρόλο σκηνοθέτη αναλαμβάνουν τα παιδιά 10-12 ετών που θα συμμετέχουν στο νέο εργαστήριο KinderDocs Animated που θα πραγματοποιηθεί 27 & 28 Νοεμβρίου και 11 & 12 Δεκεμβρίου 2021 στο Μουσείο Μπενάκη.

Υπό την καθοδήγηση της visual artist – video editor Πηνελόπης Κουβαρά και της σκηνοθέτιδας Δήμητρας Κουζή, τα παιδιά θα φτιάξουν τη δική τους ταινία ντοκιμαντέρ με animation, χρησιμοποιώντας την τεχνική του του stop motion.

Το εργαστήριο είναι δωρεάν για 40 παιδιά 5ης και 6ης Δημοτικού από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία που έχουν παρακολουθήσει κάποιο από τα προγράμματα του KinderDocs.

Στις δύο συναντήσεις δάρκειας 12 ωρών, τα παιδιά θα συνεργαστούν σε ομάδες των 20 ατόμων και θα δημιουργήσουν το πρώτο τους animation, χρησιμοποιώντας τον απαραίτητο επαγγελματικό εξοπλισμό (κάμερα, λάπτοπ, λογισμικό μοντάζ, συσκευή ηχογράφησης, φώτα/προβολείς κ.α).

Στόχος του εργαστηρίου είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων, η εξοικείωση και η αλληλεπίδραση των παιδιών με το δημιουργικό ντοκιμαντέρ. Μαθαίνοντας την τεχνική του animation, τα παιδιά αναπτύσσουν τις δυνατότητες αυτοέκφρασης, δημιουργώντας τη δική τους ταινία.

Ακόμη, τα παιδιά θα μάθουν να αλληλεπιδρούν και να αναπτύσσουν διάλογο πάνω στα σύνθετα και κρίσιμα θέματα, όπως η εφηβεία, το bullying και ο κοινωνικός αποκλεισμός, η μετανάστευση, η διαφορετικότητα και η φύση, που αποτελούν τον πυλώνα των προγραμμάτων του KinderDocs.

Πληροφορίες και εγγραφές στο kinderdocs.com

Το KinderDocs Animated πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα