back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γ. Παπανδρέου: Αναγκαία η ανατροπή της συντηρητικής ισορροπίας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Την ανάγκη δημιουργίας μιας ισχυρής Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης που θα ανατρέψει τη σημερινή συντηρητική ισορροπία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου κατά την κεντρική προεκλογική του ομιλία στο Θησείο, επισημαίνοντας ότι δεν έγινε τυχαία η επιλογή του σημείου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά βρίσκεται κοντά σε μνημεία σύμβολα. Το ένα, ο Παρθενώνας, που λάμπρυνε την Αθηναϊκή Δημοκρατία,την ανέδειξε ως την πιο μεγάλη αξία για τη συλλογική οργάνωση της κοινωνίας μας. Τα άλλα δύο, η Πνύκα και η Αρχαία Αγορά, που ανέδειξαν τη σημασία του ανθρώπου ως πολίτη,και ως συμμέτοχου στα κοινά και τα δημόσια πράγματα – όχι ως ιδιώτη.

Σε αυτό πλαίσιο ο κ. Παπανδρέου απηύθυνε κάλεσμα για ευρεία συμμετοχή στις εκλογές του Δεκεμβρίου και αφήνοντας εκ νέου αιχμές για εξωθεσμικές παρεμβάσεις δήλωσε: “Τον Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής θα τον εκλέξουμε όλοι εμείς. Δεν θα επιτρέψουμε να τον εκλέξουν παράγοντες άλλων κομμάτων.Δεν θα επιτρέψουμε να επιβάλουν ένα μικρό και ελεγχόμενο κόμμα, συμπλήρωμα και δεκανίκι άλλων”. Παράλληλα, άφησε αιχμές για τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και διερωτήθηκε “Δημοσκοπήσεις με δείγμα 100 ανθρώπων – είναι δυνατόν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας;Γιατί; Γιατί κάποιοι θέλουν να διαμορφώσουν ένα αποτέλεσμα που τους βολεύει. Πρόκειται για απροκάλυπτη παρέμβαση στους θεσμούς της Δημοκρατίας.

Το κόμμα μας, επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου, θα εξετάσει αυτό το μείζον ζήτημα που το συναντάμε παντού στον κόσμο πια, και θα διερευνήσει τον καλύτερο τρόπο ρύθμισης αυτού του χώρου, που δεν λογοδοτεί πουθενά.

Πρέπει να τελειώνουμε με την αντίληψη ότι η δημοκρατία και η πολιτική είναι ένα παιχνίδι μανιπουλαρίσματος της κοινής γνώμης,υποδούλωσης της στα εφήμερα γκάλοπ και το μεγάλο χρήμα,ή της δήθεν έξυπνης αλλά ρηχής ατάκας για τα μέσα ενημέρωσης.

Η δημοκρατία και η πολιτική πρέπει να βρουν τα πραγματικά τους, δημιουργικά περιεχόμενα, επεσήμανε με νόημα ο Γιώργος Παπανδρέου. Επιπλέον, ανακοίνωσε τη συγκρότηση ενός οραματικού αλλά και ρεαλιστικού κυβερνητικού προγράμματος,

που θα αποτελέσει -όπως είπε -και τη βάση για να οικοδομήσουμε μια ισχυρή, πλειοψηφική κοινωνική και πολιτική συμμαχία,και παράλληλα, να διαμορφώσουμε ένα νέο, βιώσιμο και πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο, που θα μας οδηγήσει με σιγουριά στη νέα εποχή.

Τέλος, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Φώφη Γεννηματά, λέγοντας οτι πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις για να κρατήσει το κόμμα και να το μεγαλώσει.
Συνταχθήκαμε μαζί της σε αυτήν την προσπάθεια.Δεν θα γυρίσουμε πίσω, στην εποχή της απαξίωσης των αρχών και των αξιών μας, στην εποχή της ισοπέδωσης των ιδανικών μας.

 

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα